John Fogerty & Creendence Clearwater Revival – osa 1

Fogertylive1970

Kaikki “varttuneemmat” rockin harrastajat muistavat bändin nimeltä Creendence Clearwater Revival (CCR) . Bändi oli erittäin suosittu Suomessa 1970-luvun alussa.  Kuten siihen aikaan niin monen muunkin bändin kohdalla, jäi CCR:n ura valitettavan lyhyeksi. Bändi oli kasassa vain viisi vuotta (1967-72), mutta tuossa lyhyessä ajassa he ehtivät julkaista peräti seitsemän studioalbumia, joista osa on edelleen varsin relevantteja. Bändi hajosi musiikillisiin riitoihin. Aluksi bändin muut jäsenet halusivat lisää toimivaltaa säveltämisessä ja sanoituksissa ja kun John  Fogerty – joka myöhemmin kertoi ruotsalaiselle lehdelle tehneensä kaiken itse albumeilla, jotka menestyivät – vastusti tätä uhkasivat he erota bändistä ja hänen veljensä Tom jopa niin teki. Silloin John totesi heille, että OK tehdään seuraavasta levystä demokraattinen eli jokainen säveltää sille itse omat kappaleensa. No, tätä taas bändin jäsenet vastustivat ja syyttivät Johnia yhteistyökyvyttömyydestä. Viimeinen albumi, Mardi Gras ilmestyi keväällä 1972 ja kuusi levyn kymmenestä kappaleesta oli Stu Cookin tai Doug Cliffordin säveltämiä. Lopputulos oli fiasko. Arvostelijat haukkuivat levyn pystyyn ja kaupallinen menestys jäi vaatimattomaksi. Aika pian tämän jälkeen bändi päätti laittaa pillit pussiin ja Johnin pitkä ja aluksi kivinen sooloura alkoi…

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2019           

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s