Pink Floyd: The Early Years 1965-1972 – Take 24 (Atom Heart Mother, part 2)

pinkfloydatomheartmother_lp_uk_inside

Bändi oli sopinut että Hipgnosis -ryhmä suunnittelee uuden albumin kannet. Storm Thorgerson muisteli eräässä haastattelussa että bändi halusi kansiin jotain “ei-psykedeelistä”, vastapainona vuoden 1968 A Saucerful Of Secrets  -albumille, jonka kansikuva oli “ultrapsykedeelinen”. Stormin ystävä John Blake ehdotti kuvaa lehmästä, se jos mikä olisi ainakin maanläheistä! He matkustivat Potters Bariin, Hertfordshireen ja sopivat erään maanviljelijän kanssa lehmien kuvaamisesta. Lopulta kuvista kanteen valittiin lehmä, jolle maanviljelijä oli antanut nimeksi Lulubelle III. Kun eri kuvavaihtoehtoja sitten studiolla käytiin läpi bändin soittajien kanssa, oli Waters purskahtanut nauruun nähdessään ensimmäistä kertaa Lulubellen kuvan ja sen jälkeen hän vaati että nimenomaa se kuva piti saada albumin kanteen. Storm kertoi myöhemmin että EMI:n pomot sen sijaan vihasivat kuvaa ja kysyivät “yritetättekö saattaa koko yhtiön perikatoon?!”. Watersin tuella Storm sai kuitenkin kuvan läpi ja jälkikäteen ajatellen tämä omituinen valinta oli tavallaan nerokas, sillä kuvasta tuli ikoninen ja se jopa innoitti 2000-luvulla kahta irlantilaista miestä perustamaan yhtyeen nimeltä Lulubelle III eli jos katsotte Googlella tietoja Lulubellesta, niin ensimmäiseksi törmäätte tämän bändin tuotoksiin.

Harri Huhtanen 2019   

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s