Bob Dylan: Chronicles Vol. 2 – osa 1

Päivitys 16.9.2020. No niin kohta vuosi on taas vierähtänyt siitä kun artikkelini kirjoitin ja mitään ei ole kuulunut Vol. kakkosesta. Nythän Dylan on ensimmäistä kertaa kymmeniin vuosiin pitkällä kiertuetauolla Korona-pandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi, joten luulisi että hänellä olisi nyt aikaa kirjoittaa ja julkaista Vol. kakkonen, mutta vaikka Joulumarkkinat 2020 kohta käynnistyvät ei hartaasti odotetusta muistelmien kakkososasta ole kuulunut mitään. No, Jouluun on toki vielä aikaa kolme kuukautta, joten vielä on olemassa pienenpieni mahdollisuus että kakkososa sittenkin  ilmestyisi vielä tänä vuonna.  

dylanchronicles

Bob Dylan julkaisi muistelmiensa ensimmäisen osan nimellä Chronicles Vol.1 (CHR1) vuonna 2004 eli siitä on ehtinyt kulua jo 15 vuotta!  Ensimmäinen osa oli Dylanille tyypilliseen tapaan hyvin epälineaarinen ja fragmentaarinen. Lähinnä hän käsitteli uransa alkuvuosia ja sen lisäksi hieman huonommin tunnettuja levytyksiä New Morning (1970) ja Oh Mercy! (1989) . Vaikka kyseessä piti olla autenttinen elämänkertateos on esimerkiksi kuuluisa Dylan-kirjailija Clinton Heylin  esittänyt, että Chroniclesin Oh Mercy -osio sisältää paljon fiktiota eli asiat eivät olleetkaan tapahtuneet niin kuin Dylan niiden esittää tapahtuneen. En tiedä mihin Heylin väitteensä perustaa, mutta yleensä hän on ollut oikeassa tämäntyyppisissä väitteissään eli ilmeisesti Dylan kertoo muistelmissa asioita osittain siten että ne ovat ristiriidassa tunnettujen faktojen kanssa?

Kun CHR1 ilmestyi kerrottiin että biografiasta tulisi kolmiosainen ja uutisoitiin että sarjan kakkososa ilmestyisi lähiaikoina. Muun muassa Uncut-lehdessä julkaistiin vuonna 2008 juttu jossa kerrottiin kakkososan olevan Dylanilla jo työn alla!

https://www.uncut.co.uk/news/bob-dylan-begins-chronicles-vol-2-50652

Sitten seurasi monia hiljaisia vuosia, mutta aika ajoin CHR2 putkahti otsikoihin ja nyt ollaan sitten lopultakin siinä vaiheessa että Amazon väittää kirjan ilmestyvän vuoden 2019 lopussa. Alla Amazonin ennakkoilmoitus uudesta kirjasta:

https://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0743230779/expectingrain-20

15 vuotta on pitkä aika eli olisi hienoa jos Amazonin ilmoitus osoittautuisi oikeaksi. Asian varmistumista tosin joudumme odottamaan vielä kolme kuukautta.

Harri Huhtanen 2019  

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s