LED ZEPPELIN LIVE ! – johdanto 6b/6

Koska virallisesti julkaistujen Zeppelin äänitteiden määrä on niin ledzeppelinlive
vähäinen päätin ottaa sarjaani mukaan myös bootlegeja. En siksi että jotenkin kannattaisin bootleg -teollisuutta vaan siksi että haluan esitellä Zeppelinin keikkoja mahdollisimman monipuolisesti. Totuus nimittäin on se, että tällä hetkellä viralliset Zeppelin live -julkaisut eivät riittävän monipuolisesti valota sitä miten innovatiivinen bändi Zeppelin keikoillaan parhaimmillaan oli. Virallisilla julkaisuilla ei kuulla yhtä paljon jammailua ja poikkeavia sooloja ja sointukulkuja kuin bootlegeilla. Väistämättä näiden live-julkaisujen ”sankari” on kitaristi Jimmy Page, joka parhaimmillaan varioi soittoaan uskomattoman hienolla ja kekseliäällä tavalla. Mitä enemmän näitä kuuntelee sitä enemmän alkaa arvostaa Pagen kitarointia. Olen aikaisemmin todennut ettei Zeppelin voi olla Zeppelin ilman Robert Plantia. Nyt haluan todeta, ettei Zeppelin myöskään voi olla Zeppelin ilman Pagea, niin keskeisessä roolissa hän bändin keikoilla  on.

Harri Huhtanen 2019

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s