HASSISEN KONE 2020 ! – osa 3

Tältä se sitten näyttää tositilanteessa. Kuva on Rammsteinin taannoiselta Ratinan keikalta.

hassisenkoneratina

Ratinan liput tulivat myyntiin eilen (18.11.19) kello 09. Hyvissä ajoin ennen tätä kaikki kaupungin hotellit olivat nostaneet huoneidensa listahintoja 100 eurolla lauantaiyön kohdalla ja Scandic -ketju oli jopa mennyt niin pitkälle, ettei heiltä voinut Ratinan keikkapäivälle varata ollenkaan huoneita, vaan huone piti maksaa heti varaushetkellä. Bisnes on nykyään kovaa näiden tapahtumien ympärillä!  Olin koneellani valmiudessa jo vähän ennen klo 9 ja kun lipunmyynti avautui tulikin tenkkapoo eteen koska siellä oli valittavana kolmen eri hintaluokan VIP-paketteja ilman että olisi kerrottu mitä ne sisälsivät.  Hukkasin muutaman kallisarvoisen minuutin etsiskellessäni alisivuilta tarkempaa infoa noista VIP-paketeista.  Kun infon lopulta löysin ja palasin varaussivustolle, ilmeni että valtaosa VIP-paketeista oli jo mennyt, samoin sivukatsomot täyttyivät pelottavaa vauhtia. En ollut myöskään aikaisemmin  törmännyt siihen ilmiöön johon nyt törmäsin eli vaikka sain valittua jotkut paikat, ilmoitti ohjelma hetkeä myöhemmin etteivät paikat ole enää varattavissa. Joku oli siis ollut nopeampi!  Oli jännää ja pelottavaa nähdä miten joka kerta kun palasin katsokarttaan sieltä oli “syöty” yhä enemmän paikkoja. Lopulta onnistuin varaamaan itselleni ja ystävilleni neljä lippua B2-sivukatsomosta kohtalaisen läheltä lavaa. Permantopaikkojakin olisi vielä ollut, mutta vuoden 2016 Black Sabbath  -konsertin “sillit suolassa” -ilmiöstä viisastuneena ajattelin että sivukatsomo on turvallisempi. Vuonna 2016 järjestäjät päästivät Kaisaniemen hiekkakentällä aivan liikaa ihmisiä ja siksi siellä oli sietämätön väentungos silloin eikä mitään mahdollisuuksia päästä eteen.  Voi olla että Ratinan kohdalla käy samoin ja siksi en valinnut permantoa eli tässä tapauksessa kenttää, vaikka yleensä haluan nimenomaa mahdollisimman eteen ja lähelle esiintyjää.

Hassisen Koneen facebook- sivuilla ilmoitetaan tänään että 70% Ratinan lipuista myytiin kahdessa tunnissa, käytännössä se tarkoittaa sitä että vaikka keikka on vasta yli 8 kuukauden kuluttua on lippuja sinne myyty jo yli 20 000 kappaletta!  Aika hyvä suoritus bändiltä joka käytännössä lopetti toimintansa jo 38 vuotta sitten!

Harri Huhtanen 2019

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s