HECTOR: Gatorade Center Turku 5.12.2019 ! – Osa 3

IMG_20191205_200854

Laskujeni mukaan Hector on julkaissut vuosina 1972-2018 jo 23 studioalbumia ja katalogiin voi lisätä saman verran live- ja kokoelmalevyjä. Jos siis fanittaa Hectoria niin ainakin kuunneltavaa riittää vuoden jokaiselle päivälle!  Kiivain julkaisutahti oli 1970- ja 1980-luvuilla, jolloin Hector julkaisi uusia studiolevyjä lähes vuosittain. 2000-luvulla runoilijan tahti kuitenkin hiipui ja kuluneen 19 vuoden aikana Hector onkin julkaissut enää kaksi uusia, omia sävellyksiä sisältänyttä levyä.  Viimeisin omia sävellyksiä sisältänyt studiolevy on vuodelta 2014 ja sitä edeltävä on vuodelta 2004! Kuten aikaisemmin olen kirjoittanut Hectorin piti lopettaa keikkailu jo vuonna 2007 Näkemiin – kuulemiin  -kiertueella. Veri veti kuitenkin takasin lavoille ja vuoden 2007 jälkeen Hector onkin keikkaillut ahkerammin kuin tehnyt uusia levyjä. Nyt tällä loppuvuoden 2019 minikiertueella Turussa Hector sanoi moneen kertaan että tämä on viimeinen kiertue. Haastattelussa hän ei kuitenkaan ole poissulkenut yksittäisiä keikkoja ja olen aivan varma että sellaisia hän tulee  jatkossakin tekemään sen verran hyvässä vedossa hän ja hänen Power bandinsä olivat Turussa että olisi sääli, jos Hector jättäytyisi kokonaan pois esiintymislavoilta.

Kun katalogi on niin laaja kuin Hectorilla on selvää, että koko tuotantoa ei pysty esittelemään yhden illan aikana. Melko kattavan läpileikkauksen koko uransa ajalta Hector oli kuitenkin saanut mahdutettua vajaan kolmen tunnin settiinsä. Järjestelin  Turussa soitetun setin kappaleita alle sen mukaan miltä albumilta ne ovat peräisin:

Nostalgia 1972 
Mandoliinimies / Nostalgia / Neitoperho

Herra Mirandos 1973 
Asfalttiprinssi / Olet lehdetön puu / Herra Mirandos / Lumi teki enkelin eteiseen

Hectorock I 1974
Ake, Make, Pera ja mä / Laura (sua kauheesti kaipaan)

Hotelli Hannikainen 1976
Kaipaava haavanlehtinen

Kadonneet lapset 1978
Kissojen yö

Eurooppa 1981
Eurooppa

Nuku idiootti 1987
Sota on kaunis

Varjot ja lakanat 1988
Olen nielaissut kuun / Jos sä tahdot niin

Yhtenä iltana 1990
Yhtenä iltana

Ensilumi tulee kuudelta 1992
Ensilumi tulee kuudelta

Salaisuuksien talo 1994
Velisurmaaja

Kultaiset lehdet 1995
Halleluja

Ei selityksiä 2004
Kuunnellaan vaan taivasta

Vain singleinä ilmestyneet
Palkkasoturi 1965 /  Kuningatar 1969 /  Kaikki tahtoo rakastaa 1987

 

Text and photo by Harri Huhtanen

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s