Pink Floyd: The Early Years 1965-1972 – Take 31

Monista PF:n 1960-luvun loppupuolen ja 1970-luvun alkupuolen konserteista on myöhemmin tullut legendaarisia ja niistä on tehty lukemattomia bootleg-levyjä. Myös PF:n esiintyminen Itävallan vuoden 1971 Ossiachin festivaaleilla on ollut bootleggaajien suosiossa, sillä nykyään siitä löytyy useita erilaisia bootleg -julkaisuja. Alla yksi, josta näkee, miten pitkiä bändin esittämät kappaleet tässä vaiheessa olivat.

pinkfloyd1971ossiach

Boksin viides osa, 1971 Reverber/ation  (PFREY5) sisältää yhden CD:n, yhden DVD:n ja yhden Blu-Ray -levyn, jonka sisältö on sama kuin DVD-levyn.

DVD:llä on otteita vuoden 1971 konserteista Hampurissa, Offenbachissa, Asnieres-Sur-Oisesta (Ranskassa), Ossiachista (Itävallassa), Sydneystä ja bonus-osiossa lisäksi 11minuutin kestoinen erittäin huonolaatuinen uutisfilmi, joka on kuvattu Hakonessa Japanissa. Lisäksi DVD:llä on otteita bändin managerin Steve O’Rourken sekä Hignosis -suunnittelijoiden  Storm Thorgersonin ja Aubrey’Po’Powellin vuoden 1971 haastatteluista. Harvinainen on myös vuoden 1972 One Of These Days -video, jonka on tehnyt Ian Emes. Hieman outona pidin ratkaisua, jossa Itävallan Ossiachin -festivaaleilla kuvattu parempilaatuinen ja pidempi värivideo (5min.) oli jätetty bonusosioon, kun taas lyhempi (3min.), heikkolaatuisempi ja mustavalkoinen video oli nostettu ”pääsarjaan”. Hämmennystä lisää se, että bonussarjan kahdesta videosta Japanissa kuvattu on laadultaan todella huono ja muodostaa siten entistä räikeämmän vastakohdan toiseksi bonusvideoksi sijoitetulle Ossiachin värivideolle!  Tutkimattomia ovat joskus tuotantotiimin tiet! DVD:n päättää lähes 24 minuutin audio-osuus, jossa kuullaan Echoes -kappaleen alkuperäinen vuoden 1971 4.0 Quad -miksaus.

Vaikka boksilla on musiikkia ja videoita lähes kolme tuntia ei se ehkä ole yhtä korkeatasoinen kuin sarjan edelliset boksit, mutta paljon hienoa ääni- ja kuvamateriaalia tältäkin boksilta löytyy. Harvan bändin varhaisvaiheet on yhtä tarkkaan dokumentoitu kuin PF:n ja onneksi bändi vuosikymmenien jahkailun päätti lopulta julkaista kaikki nämä arkistojen aarteet!

Harri Huhtanen 2020   

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s