Pink Floyd: The Early Years 1965-1972 – Take 32

pinkfloydobscured1972

PF:n OBC-albumista on nyttemin  julkaistu useampi uusintapainos, esimerkkinä oikealla kuvattu remasteroitu LP.     

Boksin kuudes osa, Obfusc/ation 1972   (PFREY6) sisältää yhden CD:n, yhden DVD:n ja yhden Blu-Ray -levyn, jonka sisältö on sama kuin DVD-levyn.  Erikoisuutena tällä boksilla on “korjauslevy” eli CD:llä on vahingossa toimitettu Live At Pompeii (2016 Remix) vaikka CD:llä piti olla Obscured by Clouds (2016 Remix). Todellisuudessa boksilla on siis kaksi audio CD:tä, vaikka sisältöluettelon mukaan niitä olisi vain yksi!  En tiedä löytyykö tämä korjauslevy kaikista markkinoille toimitetuista bokseista. Jos ei, niin sitten tämä minun boksini voi olla harvinaisuus.

Remiksattu versio Live At Pompeiista (alkuperäinen äänite 1971, remiksaus 2016)  kuulostaa oikein hyvältä. Elokuva näytettiin aikanaan myös Suomen TV:ssä. Muistan miten 1970-luvun Tv-esitystä katsoessani ihmettelin miten joku bändi voi saada idean soittaa typötyhjässä amfiteatterissa!  PF:n musiikki kuulosti minusta komealta jo siihen aikaan eikä aika ole yhtään haalistanut tämän musiikin voimaa. Päinvastoin: PF:n ainutlaatuisuus tulee esille yhä selvemmin vuosi vuodelta.  PF on yksi klassisen rockin suurimmista nimistä, en usko että tämä asia tulee lähitulevaisuudessa muuttumaan.

Obscured By Cloudsin (OBC) remiksaus ei tuo olennaisesti mitään uutta tähän häthätää kokoon pantuun soundtrack -äänitteeseen. Kirjoitin yli 10 vuotta sitten julkaisemassani levyarvostelussa, että levy äänitettiin helmi-maaliskuussa 1972, josta voi saada sellaisen virheellisen käsityksen että äänitykset olisivat kestäneet 8 viikkoa ja että sessioita olisi ollut paljon. Kuten PF- ekspertti Glenn Povey mainiossa kirjassaan The Complete Pink Floyd  (2016) esittää totuus on kuitenkin paljon karumpi.  OBC äänitettiin Pariisin lähellä sijaisessa studiossa vain kahden viikon aikana helmi-maaliskuussa. Ensimmäiset sessiot olivat ennen bändin Japanin kiertuetta ja toiset kiertueen jälkeen. Lisäksi alkuperäiset master-nauhat ovat kadonneet / eivät ole käytettävissä eli ei tiedetä mitä muuta bändi mahdollisesti äänitti kuin ne 10 kappaletta, jotka julkaistiin virallisella OBC -albumilla kesäkuussa 1972. PF:n tähti oli kuitenkin kovassa nousussa ja niinpä levy, joka sijoittuu laadullisesti PF-levyjen häntäpäähän menestyi kuitenkin listoilla yllättävän hyvin eli Englannissa se nousi sijaluvulle 6 ja USA:ssakin PF alkoi olla kiertueidensa ansiosta tunnettu ja sijoittui siksi Billboardin arvostetulle myyntilistalle sijaluvulle 46.

Harri Huhtanen 2020   

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s