Gösta Sundqvist (1957-2003) – osa 10

leevihäntäGösta julkaisi bändinsä kanssa vuosina 1980-2003 yhteensä 16 sutdioalbumia. Live-albumeita ei tietenkään julkaistu koska bändi oli siitä erikoinen ettei se ollenkaan keikkaillut, vaan teki pelkästään studiolevyjä.  Olen vähitellen saanut kerättyä lähes kaikki Leevi And The Leavings (LATL) -levyt vinyyleinä.  Alunperin loppupään levyjä ei julkaistu vinyyleinä, vaan ainoastaan CD:einä mutta sitten lopulta vuonna 2018 turkulainen Svart Records julkaisi nekin vinyyleinä. Koska minulta edelleen puuttuu muutama LATL -albumi en ole vielä valmis nimeämään parasta LATL -levyä, mutta tiedän jo ainakin yhden joka nousee kirkkaasti LATL -levyjen TOP3 joukkoon ja se on Häntä koipien välissä (1988).  Se on hieno levy ja nimenomaa mainio kokonaisuus. HKV:llä ei ole yhtään huonoa biisiä, mutta monta erittäin hyvää. Se on siis klassikkoainesta suomirockin “kaanonissa”.  Henkilölle, joka ei ole koskaan kuunnellut ainuttakaan LATL -levyä sanon että kannattaa aloittaa HKV:stä. Jos se ei sytytä niin ei kannata jatkaa, koska HKV:ssä on käytännössä kaikki ne elementit jotka tekevät LATL-levyistä niin hienoja: erikoiset laulujen aiheet, hienot lyriikat, koukuttavat melodiat ja taidokas tuotanto!

Harri Huhtanen 2020

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s