LED ZEPPELIN LIVE ! – osa 1

ledzeppelinforyourloveLed Zeppelin: For Your Love (2LP)  (r. 1969, p.1987) (International Records) (BOOTLEG)  
10.1.1969 Fillmore West, San Francisco   
Esitys: *****  !   Äänite: ** / ***

A: Train Kept A Rollin’ / I Cant’t Quit You Baby / As Long As I Have You / Fresh Garbage / Shake 
B: Dazed & Confused / How Many More Times 
C: Tobacco Road (tämä on merkitty levykansiin, mutta tätä ei kuulla levyllä) / Killing Floor / White Summer / You Shook Me
D: I’m Gonna Leave You / Communication Breakdown / For Your Love

Kitaristi Jimmy Pagen Yardbirdsien hajoamisen jälkeen kokoama  Led Zeppelin soitti ensimmäiset keikkansa Skandinaviassa syksyllä 1968 nimellä New Yardbirds. Nimestä luovuttiin lokakuussa 1968, jolloin Led Zeppelin soitti Englannissa ensimmäiset keikkansa oikealla nimellään. Bändin manageri Grant  oli ilmeisesti erittäin hyvä liikemies, sillä hän sai neuvoteltua uudelle bändille rahakkaan sopimuksen USA:n Atlantic Recordsin  kanssa ilman että bändin tarvitsi edes koesoittaa levy-yhtiön edustajille. Sopimus oli muutenkiin avokätinen koska siinä ei ollut tarkkoja ehtoja levyjen julkaisutahdille tai kiertueille. Niinpä bändi sai ledzeppelinfillmorewest1969buukattua heti laajan USA:n kiertueen joka alkoi loppuvuodesta 1968 Denveristä. Tässä vaiheessa Led Zeppelin oli yleisölle suuri arvoitus, sillä bändi ei ollut julkaissut vielä yhtään levyä.  San Franciscon maineikkaassa Fillmore Westissä  bändi esiintyi peräti neljänä iltana tammikuussa 1969 ja bootleg -levy For Your Love on äänitetty toisena konserttipäivänä  (10.1.1969) . On ikävää, että näin upeasta keikasta ei ole olemassa virallista julkaisua. Mutta onneksi on edes  tämä bootleg, sillä tässä konsertissa Led Zeppelin todella loistaa!  Jimmy Pagen soolot ovat käsittämättömän hienoja ja aika monessa kohta täysin erilaisia kuin julkaistuilla levyillä. Fillmoren yleisö sai tammikuussa 1969 kuultavakseen jotain aivan ainutlaatuista, sillä Zeppelinin ykkösalbumi ilmestyi USA:ssa vasta tämän keikan jälkeen!

Harri Huhtanen 2020           

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s