Neil Young ei enää suostu työskentelemään ”Facebookin Farmilla” !

neilandfacebook

Viime vuonna (2019) Neil Young lähti sekä Twitteristä että Facebookista.  Tavallaan se oli rohkea teko, sillä Twitterissä hänellä oli lähes puoli miljoonaa ja Facebookissa peräti kaksi miljoonaa seuraajaa! Hän kehoittaa kaikkia fanejaan siirtymään hänen omalle Neil Young Archives (NYA) -sivustolleen. Tietävästi vain pieni osa noista yli kahdesta miljoonasta on kirjautunut Archivesiin,  pääsyynä on varmaan tilausmaksu, sillä ihmiset ovat tottuneet saamaan kaiken ilmaiseksi netissä. Tosin vanha totuus siitä ,ettei ole ilmaisia lounaita pitää aina paikkansa eli eivät Facebook ja Twitterkään todellisuudessa ole ilmaisia. Sinne rekisteröitynyt käyttäjä joutuu uhraamaan henkilökohtaisia tietojaan hyödynnettäväksi näille megafirmoille.  Tietoja käytetään mm. kohdennettuun mainontaan.

Neil Youngin mielestä Facebookin kaltaiset toimijat ovat pahin uhka demokratialle. En tiedä onko Neil oikeassa, mutta onhan se tavallaan pelottavaa kun lukee että nykyään Facebookilla on yli 2 000 miljoonaa käyttäjää maailmassa!  Uskoisin että Facebook tietää maailman ihmisistä enemmän kuin USA:n tiedustelupalvelu. Pakostakin mieleen palaa Orwellin romaani 1984, jossa Iso Veli valvoi kaikkea ihmisten toimintaa. Yhtiö jolla on näin paljon tietoja kaikista maailman ihmisistä on tavallaan suurempi kuin mikään valtio. Aika näyttää vaikuttaako eri tahoilta voimistuva kritiikki Facebookin toimintaan. Neil Young on kuitenkin omalta osaltaan päättänyt tehdä pesäeron firmaan ja toivoo faniensa seuraavan häntä. Dylan lauloi vuonna 1965: ”I ain’t gonna work on Maggie’s farm no more”. Neil  voisi nyt päivittää tämän klassisen kappaleen ja laulaa: ”I ain’t gonna work on Facebook’s farm no more!”

Harri Huhtanen 2020

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s