LED ZEPPELIN I ALBUMIN SYNTYHISTORIA – osa 2

Jimmy Pagesta tuli julkkis jo vuonna 1963! Huom! Page kertoo tässä artikkelissa suosikkisäveltäjänsä olevan Bob Dylan!

Jimmypage1963

Jimmy Page (s. 1944) on kitaristina enimmäkseen itseoppinut. Hän esiintyi jo 13-vuotiaana, vuonna 1957 BBC:n kykyjenetsintä -ohjelmassa. Sen jälkeen Page oli lyhytaikaisesti mukana useammassa bändissä ja tutustui jo noihin aikoihin Eric Claptoniin ja Jeff Beckiin.  Lopulta Page väsyi kiertämiseen ja siirtyi studiomuusikoksi 1960-luvun alussa. Pagesta tuli niin kysytty ammattilainen, että hän muisteli eräässä haastattelussa soittaneensa lopulta 18 sessiossa viikottain!  Onkin väitetty, että 1960-luvun alkuvuosien UK -studiosessioista yli puolessa kitaristina on Jimmy Page! Vähitellen Pagen saamat työtarjoukset muuttuivat yhä omituisemmiksi ja siinä vaiheessa kun hänestä alkoi tuntua että hän äänitti enimmäkseen pelkkää muzakia  alkoi hän uudestaan miettiä bändiin liittymistä. Tuohon aikaan suosittu bändi oli Yardbirds, jonka musiikki oli sekoitus bluesia, rockia ja poppia. Bändin itseoikeutettu tähti oli kitaristi Eric Clapton, jonka korvaajaksi Pagea pyydettiin jo vuonna 1964. Page kieltäytyi solidaarisuudesta ystäväänsä kohtaan. Toisen kerran tähtikitaristin paikkaa hänelle tarjottiin 1965 ja jälleen hän kieltäytyi. Kolmas kerta koitti kesällä 1966, jolloin Yardbirdsin basisti lähti bändistä ja Pagelle tarjottiin basistin paikkaa. Tuolloin bändin pääkitaristina oli vielä Jeff Beck, joka myös oli Pagen ystävä. Tällä kertaa Page suostui, koska tunsi turhautuneensa materiaaliin jota hänelle tarjottiin studiomuusikkona. Page uskoi voivansa kehittää bändin soundia, mutta tuskin hänkään tuossa vaiheessa tiesi mihin kaikki lopulta johtaisi. Page oli Yardbirdsiin liittyessään vasta 22-vuotias.

Harri Huhtanen 2020      

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s