Bob Dylan: Rough and Rowdy Ways ilmestyy kesäkuussa 2020!

dylanrough2020falseDylan on käyttänyt False Prophetin esittelykuvassa osittain tätä vanhaa, vuonna 1942 julkaistun novellin kansikuvaa. Väkisinkin tässä kyllä tulee mieleen että Dylan viittaa laulussaan myös USA:n poikkeuksellisen suurin Korona-kuolinlukuihin.  Amerikassahan on kahdessa kuukaudessa kuollut Koronaan enemmän amerikkalaisia kuin vuosikausia jatkuneessa Vietnamin -sodassa!

Pari päivää sitten varmistui että kahdeksan vuoden odotuksen jälkeen Dylan julkaisee lopultakin uuden, omia sävellyksiä sisältävän studioalbumin nimeltään Rough and Rowdy Ways (RARW). Tässä väliaikana Dylan on kyllä julkaissut ahkerasti levyjä, mutta ne ovat olleet joko cover-albumeita tai sitten Bootleg Series -sarjan arkistonauhoja. Nyt siis ollaan vihdoinkin taas uuden äärellä.  USA:ssa raivoava Korona-epidemia on pakottanut myös Dylanin keskeyttämään kiertueensa ja täysin poikkeuksellinen tilanne on ilmeisesti saanut pitkästä aikaa maestron luovuuden kukoistamaan.  Yleensä Dylan on laulunkirjoittajana parhaimmillaan kun hän on vihainen jostain ja nyt hän tuntuu sitä olevan, ainakin päätellen tällä viikolla julkaistun False Prophet -singlen kuvastosta ja lyriikoista.

En julkaissut tätä levyuutista heti, koska halusin nähdä myös levyn biisilistan, mutta valitettavasti se ei vieläkään ole tiedossa näitä kolmea digitaalista  singleä lukuunottamatta: Murder Most Foul (27.3.20), I Contain Multitudes (17.4.20) ja False Prophet (8.5.20).

RARW ilmestyy 19.kesäkuuta  2CD:nä, 10.heinäkuuta 2LP:nä. RARW:lla on 10 kappaletta ja albumin kestoaika on 70:33 eli kappaleet olisivat kyllä mahtuneet 1CD:n julkaisulle, mutta LP-formaatissa kestoaika ylittää selvästi LP:n suosituskestoajan, joka on yleensä noin 45 minuutia. LP:llähän äänentoisto on yleensä sitä parempi mitä vähemmän levyllä on uria ja siksi esimerkiksiksi LP-koossa julkaistuissa Maxi-singleissä on yleensä erittäin hieno äänentoisto.

Harri Huhtanen 2020   

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s