LITTLE RICHARD (1932-2020) -osa 1

Dylanandlittlerichard

Taas yksi alkuperäisen rock’n’rollin suurmiehistä on siirtynyt autuaammille soittolavoille. 87-vuotiaana viime viikonloppuna (9.5.20) kuollut Little Richard (1932-2020)  oli  merkittävä innoittaja monille 1960-luvun rockstaroille, erityisesti Bob Dylanille, joka tapauksen johdosta teki jotain mitä hän erittäin harvoin tekee (päinvastoin kuin Donald Trump) eli lähetti kolme twiittiä omalla nimellään. Ja tekstien perusteella hän on selvästikin itse kirjoittanut ne. Vastauskommenttien määrä on ainakin minulle mykistävä, en jaksanut lukea niistä kuin osan, tuhannen kohdalla oli pakko lopettaa! Mitä Dylan sitten kirjoitti twiiteissään?  Alla vapaamuotoiset suomennokset (kaikki nämä twiitit on lähetetty 9.5.20):

Ensimmäinen twiitti 9.5.2020 klo 23.45

”Kuulin juuri Little Richardista ja olen todella surullinen. Hän oli loistava tähti ja minua ohjaava valo aina siitä saakka kun olin pieni poika. Hän oli se alkuperäinen henki, joka sai minut tekemään kaikki mitä olen tehnyt”,

Toinen twiitti 9.5.2020 klo 23:45

”Soitin muutamia keikkoja hänen kanssaan Euroopassa 90-luvun alkupuolella ja hengasin paljon hänen pukuhuoneessaan. Hän oli aina antelias, ystävällinen ja nöyrä. Silti hän oli esiintyjänä täyttä dynamiittia ja saatoit oppia häneltä edelleen paljon.”

Kolmas twiitti 9.5.2020 klo 23:45

”Hänen seurassaan olin aina se sama pieni poika ja hän oli se Little Richard, jota olin ihmeissäni kuunnellut. Tietenkin hän elää ikuisesti. Mutta on kuin osa elämääsi olisi poissa”

Itse en harrasta twiittailua, mutta olen ymmärtänyt että siinä yhden viestin sanojen määrä on hyvin rajallinen ja ehkä siksi Dylan on joutunut jakamaan viestinsä kolmeen twiittiin, jotka kaikki kolme on siis lähetetty  samaan aikaan.

Harri Huhtanen 2020

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s