LED ZEPPELIN I : ALBUMIN SYNTYHISTORIA – osa 12

ledzeppelin1968gerrard

Kuvassa vasemmalta oikealle: Robert Plant, John Bonham, John Paul Jones ja Jimmy Page.

NEW YARDBIRDS syntyy! -osa 3

Mitä tapahtui elokuussa 1968?  Tiedot tästä ovat edelleen puutteellisia, vaikka kysymys koskee rockhistorian  yhden merkittävimmän bändin muodostumista ja “lihaksi tulemista”. Page oli onnistunut kesällä 1968 kokoamaan itselleen täysin uuden Yardbirds-bändin, mutta se ei suinkaan voisi esiintyä 7.syyskuuta 1968 alkavalla Skandianavian kiertueella jos settiä ei olisi harjoiteltu. Harjoituksille jäi hyvin pieni aika-ikkuna, koska myöhemmin julkaistut haastattelut kertovat että 31.7.68  keikan jälkeen Bonhamille tehty tarjous ei mennyt läpi.  Ei ole tiedossa milloin tarkkaan ottaen Bonham hyväksyi Pagen tarjouksen.  Netissä kirjoitetaan että ensimmäinen uuden bändin harjoitussessio olisi järjestetty 12.elokuuta 1968. Page ja Plantin haastatteluissa päivämäärä on kuitenkin 19.elokuuta 1968.  Suurempi merkitys kuin onko 12. vai 19. oikea päivämäärä on sillä miten monta harjoitustilaisuutta ennen kiertuetta järjestettiin, koska on vaikea uskoa että tuleva Zeppelin olisi lähtenyt Skandinaviaan yhden harjoitusillan perusteella, varsinkin kun kyseessä eivät olleet vanhat Yardbirds -hitit vaan setti koostui pääasiallisesti tulevan Led Zeppelin I albumin kappaleista.   Suuri sensaatio olisi jos näistä harjoitussessioista löytyisi nauhoitus. Kokeneena sessiomiehenä Page varmaankin tajusi että uuden bändin harjoitukset kannattaa äänittää.  Tällaisesta ei tietääkseni ole ollut puhetta missään julkaistussa haastattelussa, mutta aina voi toivoa että harjoitussessioiden nauhat olisi aikanaan tehty ja että ne joskus julkaistaisiin.

Harri Huhtanen 2020     

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s