LED ZEPPELIN I : ALBUMIN SYNTYHISTORIA – osa 13

ledzeppelin1968gerrard2

NEW YARDBIRDS syntyy! -osa 4

Elokuun sessioiden määrää ja sisältöä ei tiedetä. Skandinavian kiertue alkoi 7.syyskuuta 1968  Tanskassa. Ensimmäinen keikka oli Kööpenhaminassa Gladsaxen Teen Clubilla. Setlists.fm -sivuston mukaan Zeppelin olisi jo tuolla keikkalla soittanut peräti seitsemän ykköslevyn yhdeksästä kappaleesta. Saman sivuston settilistan mukaan ainoastaan debyyttilevyn avaava Good Times, Bad Times sekä B-puolen avauskappale Your Time Is Gonna Come olisivat jääneet soittamatta tuolla keikalla. Jos Setlist.fm:n listaus pitää paikkansa voidaan tästä suoraan päätellä, että valtaosa debyyttialbumin kappaleista oli sovitettu ja harjoiteltu jo elokuussa 1968. Harmillisesti vain näistä harjoituksista kaikki tarkemmat tiedot edelleen puuttuvat.

Tärkeää on myös huomata, että bändin väliaikainen nimi New Yardbirds oli itse asiassa englantilaisen lehdistön keksimä, sillä debyyttilevyn säilyneissä studionauhoissa bändi on edelleen nimetty The Yardbirdsiksi. Samoin Skandinaviassa lehdistö kirjoitti bändistä “Jimmy Pagen Yardbirdseinä” eli sielläkään tuota “New”-etuliitettä ei itse asiassa  käytetty.

Harri Huhtanen 2020      

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s