Bob Dylan: Rough and Rowdy Ways: arvosteluja – osa 4

dylanlive

Kuten aikaisemmin (osassa 2) kerroin, Metacritic -sivusto kerää lehtiarvosteluja eri puolilta maailmaa (lähinnä kuitenkin englanninkielisistä julkaisuista) ja laskee niiden perusteella kunkin levyn saamat pisteet.  Sata on teoreettinen maksimi, jonka saa jos kaikki arvostelijat luokittelevat albumin viiden tähden arvoiseksi tai antavat pisteet 10/10. Näin ajatellen, jos arvosteluja ei valikoida, lienee pisteluku 100 mahdoton saavuttaa.  Yllättävän lähelle sitä kuitenkin jotkut levyt pääsevät. Alla linkki Metacritic-sivuston vuoden 2020 parhaat pisteet saaneiden levyjen listaan. Joko alan ”pudota kärryiltä” tai sitten USA:ssa digataan paljon artisteja, joita Euroopassa ei pahemmin tunneta, sillä täytyy kyllä tunnustaa että kovin vähän näistä artisteista tunnen. Sitä suuremmalla syyllä, näiden nuorten nykyartistien keskellä, pidän kohta 80-vuotiaan Dylanin RARW -albumin sijoittumista sijaluvulle 2, uskomattoman hienolla pisteluvulla 95, pienenä ihmeenä. Jos terveyttä riittää Dylan voi siis jatkaa upeaa uraansa vielä pitkäänkin. Eläke on muutoinkin aina esiintyneelle Dylanille tuntematon käsite. Dylan aloitti esiintymisen teini-ikäisenä ja jatkanut sitä nyt jo 65 vuotta!  Ja levytyssopimuksen saatuaan hän on julkaissut levyjä tasaiseen tahtiin eli hänen levykataloginsa on jokaisen levy-yhtiön ”märkä” unelma, sillä Dylanin levyjä voi myydä tästä päivästä ikuisuuteen. Dylanin musiikki ei vanhene koskaan.

https://www.metacritic.com/browse/albums/score/metascore/year/filtered?sort=desc&year_selected=2020

Harri Huhtanen 2020

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s