Kirppiskeskus Hassinen, Turku

hassinenkirppis31  Kirppiskeskus Hassinen

Hakakatu 13, 20540 Turku
Puh. 045-8700318

https://www.hassinen.info/lp-kirppis
https://www.facebook.com/groups/291432477652531/

Avoinna:  Ma – Pe 10-18 ja La-Su 10-16

Tarkastuspäivämäärä  Pe 23.11.2019

Turussa on kolme kirppiskeskusta, joista voi ostaa käytettyjä vinyylilevyjä.  Olen aikaisemmin tässä sarjassa arvostellut Manhattanin Kirppis Centerin (no.21) ja sen sisarliikkeen Länsikeskuksessa (no.22) ja niiden tapaan Kirppiskeskus Hassinen on avoinna viikon jokaisena päivänä. Tällä hetkellä myyjät maksavat myyntipöydästä viikkovuokraa 22e, mutta nettisivujen ohjeista jää sellainen vaikutelma että myydyistä tuotteista paikan omistaja ei ota provisiota, kuten tapahtuu Länsikeskuksessa. Kokonaisuudessaan kirppiskeskuksen kauppatilaa on yli 2000 m2.  Tosin tästä levyosaston osuus on vain noin 20-30 m2.  Kyseessä on jälleen levyjen ”kylmämyyntipiste”, joka kuitenkin on tyylikkäästi sisustettu, sillä seinillä on rockjulisteita ja muutakin rekvisiittaa tunnelmaa luomassa. Myös Hassiselta saa käytettyjä CD:eitä hyvin edullisesti. Vinyylit maksavat enemmän, mutta suuri osa niistäkin on yllättävän edullisia. CD valikoimat ovat kiitettävän laajat, myös vinyylejä löytyy sadoittain. Hyllyissä on useampi tuhat levyä, mutta ei kuitenkaan sentään 20 000 levyä kuten Hassinen nettisivuillaan väittää. Todennäköisesti merkittävä osa levyistä on varastoituna muualle, jos luku pitää ylipäätään paikkansa.

Tarkoitukseni oli vain poiketa Hassisella, jossa olin ohimennen käynyt kerran aikaisemminkin, mutta sitten osuinkin ”kultasuoneen”!  Joku keräilijä oli tuonut sinne myyntiin suuren joukon 1960-luvun ja 1970-luvun alkupuolen orginaalipainoksia, joita en oikeastaan ollut muualla nähnyt. Innostuin ostamaan useita Melanien alkuperäisiä albumeita ja lisäksi muutamia Donovanin 1960-luvun albumeita. Löytyi muitakin kiinnostavia artisteja ja lopulta haaviini jäi peräti 23 mielenkiintoista ja tavallaan myös harvinaista levyä ja mikä parasta: tämä muhkean paketin kokonaishinta oli vain 160e (yhden LP:n keskihinta oli siis noin 7e)!  Suurin osa levyistä oli siis hyvin edullisia. Kuriositeetin vuoksi (eli jos joku nyt tästä tunnistaisi omansa) mainittakoon että ostin nämä levyt myyjiltä 298, 486, 7000 ja 7014.  Kymmenen levyistä oli peräisin myyjältä 298 (muistaakseni siinä pöydässä olivat ne Melaniet ja Donovanit).

Pisteytys:

Tuotevalikoima 1 (max 2)
Tuotteiden hinta‑laatusuhde 1,5 (max 2)
Tuotteiden asettelu ja liiketilan yleinen viihtyisyys / toimivuus 0,5 (max 1)
Henkilökunnan palveluasenne 0.25* (max 1)

*kyseessä on ”kylmäpiste” eli myyjiä osastolla ei ole ja siksi joudun antamaan tästä osa-alueesta näin huonot pisteet

Kokonaispisteet: 3,25 / 6.      Sanallinen arvio: TYYDYTTÄVÄ  

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s