Parhaat rumpalit! -osa 1

Parhaat rumpalit 2020  (Top5)

Ginger Baker 1967

01  GINGER BAKER (1939-2019)
02  JOHN BONHAM (1948-1980 )
03  KEITH MOON (1946-1978 )
04  BILL BRUFORD (s. 1949 )
05  PHILL COLLINS (s. 1951)

Rumpalien kohdalla olen vähän hukassa, koska  olen vain kuuntelija enkä osaa anysoida rumpalin soittoa yhtä hyvin kuin ammatirumpali. Toisaalta en myöskään halua tehdä valintojani sen mukaan mitä lehdissä kirjoitetaan. Esimerkiksi kuuluisa Rolling Stone – lehti sijoittaa kärkipäähän rumpaleita, jotka ovat minulle täysin tuntemattomia. En siis kuuntelijan roolissa voi sijoittaa heitä listalleni. Minun listalleni pääsee vain rumpali jota olen kuunnellut ja jonka soitosta olen pitänyt. Nyt huomaan että TOP5 listani rumpaleista peräti kolme on jo edesmenneitä, mutta niihän se on että rock ei elä enää nuoruuttaan vaan vanhuuttaan ja kohta se on pelkkää ”historiaa”. Tosin ei siinä ole mitään pahaa, sillä Bach, Mozart ja Beethoven ovat historiaa, ei ole enää ketään elävää ihmistä kertomassa heidän ”keikoistaan” ja silti heidän musiikkinsa on edelleen erittäin elinvoimaista.   

Harri Huhtanen 2020  

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s