MAUSTETYTÖT -osa 7

Maustetytöt, Kulttuuritalo 14.11.2020 – osa 4

Saavuimme paikalle viisitoista minuuttia ennen Kulttuuritalon ovien avaamista. Siellä oli jonossa jo parikymmentä ihmistä ja koko ajan tuli lisää. Ovet avattiin tasan klo 19 ja sisällä oli maskipakko. Se näytti ja tuntui hassulta: sadat ihmiset parveilivat narikalla ja baarin myyntitiskin seuduilla ja kaikilla oli maskit. Tylsien perusmaskien lisäksi siellä oli monia “trendikkäitä” malleja. Selvästi valmistajat ovat huomanneet tässä oivallisen markkinaraon: nuoret haluavat olla tyylitietoisia myös maskien käytössä. Itse salissa permanto oli miehitetty kahden ja kuuden hengen pöydillä. Ainoastaan aivan esiintymislavan vieressä olevat VIP-pöydät oli etukäteen varattu nimikyltein, muut pöydät olivat vapaasti permantolipun lunastaneiden valittavissa. Oletin että isommissa pöydissä olisi pidetty huolta turvaväleistä, mutta ehei, kaikki paikat täytettiin. Juomatilaukset hoidettiin puhelimen whatsup -viesteillä, jotka lähetettiin baariin – uusi käytäntö ja kokemus tämäkin.

Keikan oli määrä alkaa klo 20. Ennen kuin siskokset astelivat lavalle ilmestyi sinne kolme kameramiestä jotka näyttivät pikimustine pipoineen ja maskeineen murtovarkailta. Aika hauskan ja komean näköistä!  Keikka siis striimattaisiin hesarin digisivuille peräti kolmen kameramiehen toimesta.  Yksi heistä oli permannolla Kaisan mikkitelineen edessä, toinen kuvasi sivusta ja välillä tuli aivan Kaisan “iholle”. Kolmas kuvaaja pyöri ympäri lavaa kuin jokin sirkusesiintyjä. Se näytti hyvin erikoiselta ja oli yllättävää, miten rutinoidusti pokerikasvoiset nyt jo monessa “liemessä” keitetyt siskokset tähän suhtautuivat. Lavalla oleva kameramies tuli useamman kerran niin lähelle Kaisaa, että olisi sen jo luullut häiritsevän itse esiintymistä, mutta ei, siskokset hoitivat homman kotiin kymmenen nolla!

Vähän yli kahdeksan Kaisa ja Anna astelivat lavalle raivoisien aplodien saattamana. Tässä vaiheessa Kulttuuritalo oli jo ihan täynnä tai ainakin niin täynnä kuin mitä viranomaiset tässä tilanteessa sallivat.  

Jopa oli asuvalinta: molemmilla siskoilla oli pitkät aamutakit. Ehkä jokin sisäpiiri -vitsi tämäkin.  Kaisahan on tunnettu erikoisista lohkaisuistaan ja välispiikeistään. Tänäkin iltana kuultiin monta mielenkiitoista välispiikkiä. Parhaasta päästä oli se, jonka Kaisa lohkaisi toisen kappaleen jälkeen. Se meni jotenkin näin: “hirveitä rangaistuksia nää konserttisalikeikat, kaikki vaan istuu ja tuijottaa, ei voi tehdä yhtään virhettä tai kaikki heti huomaa… voisiko joku ees tulla kaatuilemaan tuohon lavan eteen kaatelemaan siihen vähän kaljaa niin siitä tulisi turvallisempi olo…”   

(jatkuu…)       

Text & photo Harri Huhtanen 2020

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s