LED ZEPPELIN LIVE ! – osa 4

Led Zeppelin: San Francisco (soundboard recording)

24.4.1969 Fillmore West

Esitys: *****  !      Äänite:  **** / *****

As Long As I Have You  / White Summer – Black Mountain Side / Killing Floor / Babe I’m Gonna Leave You / Pat’s Delight

Zeppelin palasi Fillmore Westiin jo kolme kuukautta ensimmäisten konserttien jälkeen. Huhtikuussa 1969 bändi oli entistä parempi. Tämä ranskalaisen VERNE- yhtiön bootleg herättää jälleen kysymyksen siitä miksi Page ei ole julkaissut näitä alkuvuosien keikkoja virallisina versioina, sillä tällä bootlegillä julkaistu 51 vuotta vanha soundboard -äänite kuulostaa siltä kuin se olisi tehty eilen!  Taitaa olla äänentoistoltaan paras Zeppelin -bootleg, jonka olen kuullut. Ainoa mikä tässä poikkeaa virallisesta julkaisusta on se, että tässä rumpalin (Bonham) ja basistin (Jones) ääniraidat ovat voimakkaimmat, sitten tulee kitara (Page) ja heikoimmin toistuu laulusolisti (Plant).  Yleensähän laulusolisti on äänitteessä “edessä” ja bändi taustalla säestää. Mutta hyvä että tämä on nyt julkaistu näin, koska tästä kuulee että Bonhamin lisäksi basisti Jones on aivan loistava! Toinen seikka mistä tulee iso plussa Vernelle on kappalevalinta. LP:llehän ei kannata tallentaa yli 60 minuuttia musiikkia, koska muutoin äänentoisto kärsii olennaisesti. Kokonaisuudessaan tämä keikka on kestänyt kaksi tuntia eli kun se halutaan tallentaa yhdelle LP:lle pitää karsia aika monta kappaletta. Verne on mielestäni tehnyt hienon ratkaisun kun on jättänyt virallisesti julkaistut kappaleet enimmäkseen pois ja on keskittynyt pitkiin jamittelubiiseihin, joita ei ole toistaiseksi virallisesti julkaistu. Hieno levy ja vielä hienompi siksi että tässä on useampi ennenjulkaisematon hyvätasoinen kuva bändistä live-tilanteessa !                  

Harri Huhtanen 2020           

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s