PJ HARVEY -osa 1

ROCK EN SEINE 2017

51- vuotias Polly Jean Harvey on erittäin kiinostava rockartisi, johon olen tutustunut vasta nyt “Korona-vuonna” kuultuani ja nähtyäni YLE Teemalla hiljattain Pariisin Rock en Seine -musiikkifestivaaleilla 2017 kuvatun konserttielokuvan. Jopa on hieno konsertti!

PJ Harvey on artistina kirjaimellisesti multitalentti. Hän kirjoittaa ja säveltää lauluja. Hän soittaa kitaraa, bassoa, pianoa, kosketinsoittimia, viulua, selloa, saksofonia, sointusitraa, huuliharppua, rumpuja ja muitakin lyömäsoittimia!  Lisäksi hän on näyttelijä, runoilija ja kuvanveistäjä!     

PJ Harvey julkaisi ensimmäisen levynsä 1990-luvun alkupuolella ja tähän päivään mennessä studioalbumeja on ilmestynyt jo kolmetoista. Yhdeksi innoittajakseen PJ Harvey mainitsee mm. Bob Dylanin  mikä on yllättävää, koska PJ:n  musiikki on hyvin erilaista kuin Dylanin. Minulla ei valitettavasti ole vielä Harveyn levyjä, mutta tämän vuoden 2017 konsertin perusteella Wikipedian kuvaus hänen musiikkityyleistään on aika osuva: vaihtoehtorock, punkblues, taiderock, indierock, folkrock ja avant-rock! Pariisin konsertissakin kuullaan hyvin erikoista ja hyvin monenlaista musiikkia, joka osuu hyvin noiden genrejen alle, mutta mikä tärkeintä PJ:n musiikkia ei voi laittaa yhteen lokeroon, koska se on niin monimuotoista ja moni-ilmeistä eli sitä kuvaamaan tarvitaan vähintään nuo kuusi eri genreä enkä ole varma riittääkö sekään.

Rock en Seinen keikka on upea ja vielä parempaa että se kuvattiin ja lähetetään ympäri maailmaa! Muutama sana vielä itse festivaalista. Rock en Seine aloitti toimintansa vuonna 2003 ja on vähitellen kasvanut yhdeksi Euroopan suurimmista kesäfestivaaleista. PJ Harveyn konserttivuonna eli 2017 lavoja siellä oli jo peräti kuusi ja artisteja 78. Festivaali kestää kolme päivää ja joka päivä kävijöitä on 30 000 -40 000. Nyt Korona-vuonna 2020 festivaali on tietenkin peruutettu, mutta ehkä sitten ensi vuonna toiminta taas jatkuu.    

Aikanaan Saint-Cloudin puisto on näyttänyt tältä. Kuvan linna ja monet sitä ympäröivistä rakennuksista on sodissa hävitetty, mutta vesiportaat ja Versailles -tyylinen puisto on säilytetty eli niitä turistit voivat ihailla tänäkin päivänä ( tai siis sitten kun Korona-rajoitukset matkustuksen suhteen poistuvat)

Festivaalialue sijaitsee vajaan 10 kilometrin päässä Pariisin keskustasta, kauniissa 460 hehtaarin laajuisessa Parc de Saint-Cloudin kansallispuistossa.  Aika lähelle keikkapaikkaa pääsee metrolla. Alueella on aikaisemmin ollut kuninkaallinen linna mutta sotien temmellyksissä se on tuhoutunut. Pariisilaisten mielestä alue on yksi kauniimpia Pariisin ympäristössä.

Harri Huhtanen 2020         

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s