STRIIMAUSLAITTEET

Sikäli olen vanhan liiton miehiä, että arvostan analogisia laitteita sekä vanhaa kunnon 2-kanavan stereosysteemiä.  Nykyään suuri yleisö kuuntelee kuitenkin paljon musiikkia puhelimella ja pienillä tietokonekaiuttimilla. Olen samaa mieltä kuin Neil Young, että musiikin laatua ajatellen tämä ilmiö on äänentoistollisesti askel taaksepäin. Siksi päinvastoin kuin kaverini en ole hankkinut itselleni mitään striimauspalveluita, koska mitä hyötyä niistä olisi kun musiikkia pitäisi kuunnella huonolaatuisilla pikkukaiuttimilla.

Mutta nyt “Joulupukki” sai mieleni muuttumaan, sillä eilen avasin ison lahjapaketin, jossa oli Bluesound Node2i  ja mukana oli jopa “aitopaperinen” käyttöohje. Tilasin heti itselleni netistä HIFI TIDAL– palvelun, koska lukemani perusteella he käyttävät Neil Youngin tavoin parhaita lähdenauhoja striimaukseen eli musiikki välitetään pakkaamattomana (lossless). Seuraavaksi kaivoin varastostani kunnolliset (Monster) välipiuhat ja kytkin laitteen stereoihin vapaana olleeseen Tuner-kytkentään.  Esittäjät ja Kappaleet valitaan puhelimella ja nettiyhteys tulee langattomasti kotireitittimestä.

Jännitys oli suuri kun latasin ensimmäisenä soimaan Pentanglen Let No Man Steal Your Thymen MASTER -version. Tällä kappaleella on helppo testata laitteiden äänentoistokykyä, koska kyseinen äänite on tehty aikanaan huippu hyvin. Siinä on erittäin korkeita ja erittäin matalia taajuuksia, soittimien separaatio on erinomainen ja äänitteen preesens-vaikutelma on huippuluokkaa.    

Ja katso!  Kappale toistui B&W 801 studiokaiuttimillani todella hienosti! Vähintään CD-tasoisesti ellei jopa yli sen. Sitten kuuntelin useita muitakin artisteja ja kyllä Tidalin arkistoon oli valittu mainosten mukaisesti huippuhyviä / parhaita versioita noista minulle niin tutuista levytyksistä.

Koska Node2i on pelkkä soitin, joka käyttää BlueOs-järjestelmää voi sen välityksellä soittaa muistakin lähteistä kuin Tidal-palvelusta. Voi soittaa satoja nettiradioasemia, Spotifyä, Neil Youngin hehkuttamaa Archives -äänitepalvelua jne.

Alla olevien linkkien avulla voitte halutessanne tutustua tarkemmin tähän hienoon laitteeseen sekä  edellä manittuun Tidal-striimauspalveluun.  

https://tidal.com/

Ja täällä on vertailtu sitä miten Spotify ja Tidal eroavat toisistaan:

Harri Huhtanen 2020

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s