PAUL McCARTNEY: McCartney III (2020)

Paul McCartney 2020 esittää: yhden miehen bändi!

The Beatles hajosi vuonna 1970. Sen jälkeen parhaiten taloudellisesti pärjännyt beatle on ollut Paul, joka on ehtinyt kuluneen 50 vuoden aikana julkaista jo parikymmentä soololevyä, joista osa on menestynyt todella hyvin. Hyvin hän pärjäsi myös Wings-yhtyeensä kanssa vuosina 1971-79. Wingsit julkaisivat 7 albumia, joista jokainen pääsi USA:n tai UK:n TOP10 listalle ja 4 noista levyistä nousi peräti ykköspaikalle!

Paulin ensimmäinen soololevy julkaistiin jo huhtikuussa 1970 ja sen nimi oli yksinkertaisesti McCartney . Levy nousi UK:ssa sijalle 2 ja Amerikassa ykköspaikalle. Paul palasi aiheeseen seuraavan kerran vasta vuonna 1980, jolloin ilmestyi McCartney II .  Sekin menestyi hienosti eli oli ykkösenä UK:ssa ja Amerikassa kolmosena. Sitten sarjassa seurasikin peräti 40 vuoden tauko!

Kun Korona-virus  keväällä 2020 pakotti sekä Amerikassa että Englannissa muusikot jäämään koteihinsa, alkoi Paul säveltää ja äänittää uusia kappaleita yksinään. Sitten hän studiossa lisäsi niihin päällekkäisäänityksillä monia soittimia ja alkoi muodostua kokonaisuus, jossa kaikki kappaleet soitti yksi ja sama mies. Paul päätti, että nimeää uuden levynsä McCartney III .   Hän ei enää kuitenkaan luottanut pelkän nimensä voimaan, vaan alkoi 2000-luvulle tyypilliseen tapaan raivoisan ennakkomainonta -kamppanjan.  Hän perusti uutta levyään varten oman nettisivun, julkaisi ennakkotietoja Twitter- ja Facebook-tileillä ja antoi haastatteluja lehdille ja TV:seen. Ja viimeisenä temppuna hän vielä siirsi levyn alkuperäistä julkaisupäivää. En tiedä miten paljon ennakkohypellä oli vaikutusta lopputulokseen, voi olla ettei se ollut ratkaisevaa, mutta lopputulos oli kuitenkin parempi kuin hänen monilla muilla viime aikaisilla levyillään, sillä 18.12.2020 ilmestynyt  McCartney III nousi sekä USA:n että UK:n albumilistojen ykköseksi. Myös kriitikot pitivät levystä sillä suurimmat rocklehdet arvioivat Paulin uuden albumin 4 tai jopa 5 tähden arvoiseksi.

Harri Huhtanen 2021          

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s