KUUNTELUVUOSI 2020 -osa 2

TOP10 kuuntelulistani vuodelle 2020 – jälkimmäinen osa

7. NEIL YOUNG

Neil Young 2020

Vuodesta toiseen kuuntelen säännöllisesti Neil Youngia ja ei tarvitse pyörittää samoja levyjä, koska maestro on viime vuosina vain kiristänyt julkaisutahtiaan eli nykyään Youngilta ilmestyy peräti 3-4 virallista levyä per vuosi!  Valtaosa on toki arkistojulkaisuja, mtuta yllättävän tiuhaan tahtiin maestro levyttää uuttakin materiaalia.   

8. CURE

Toivottavasti Helsingin  Flow-festivaali järjestetään tänä vuonna, sillä viimeisen parin vuoden aikana olen TV-konserttien kautta löytänyt tämän hienon tapahtuman ja tajunnut että sinne on pakko päästä myös paikan päälle, sen verran hienoja artisteja Flow’ssa on viime vuosina esiintynyt. Vuoden 2019 Flow-keikan innoittamana ryhdyin loppuvuodesta 2019 tutkimaan englantilaisen Cure -yhtyeen tuotantoa uudelleen ja löysin komean Disintegration (1989) -albumin joka  pyöri kuukausitolkulla levylautasellani.

9. THE BEATLES  

Syksyllä 2020 ilmestynyt 3CD:n Abbey Road -boksi ei ehkä ollut yhtä mullistava kuin vuotta aikaisemmin ilmestynyt White Album -boksi, mutta täytyy sanoa että kyllä vuoden 2019 Abbey Roadkin on White Albumin remasteroinnin tavoin askel lähemmäksi sitä mitä bändi tosiasiallisesti äänitti Abbey Roadin studioilla. Kuuluisan George Martinin pojan suorittama alkuperäisalbumin remasterointi tuo esille hienoja uusia yksityiskohtia ja mukana tuleva outtakes -CD on myös erittäin mielenkiintoista kuunneltavaa!   

10. ERIC BURDON & THE ANIMALS   

Eric Burdon livenä 2018

Eric Burdon muutti jo 1960-luvulla Amerikkaan ja ehkä siksi hän on jäänyt Euroopassa turhan vähälle huomiolle. Hän teki 1960-luvun jälkipuolella todella monta todella hienoa levyä, jotka jäivät Euroopassa kuitenkin kovin vähälle huomiolle. USA:ssakin hippikauden jälkeen Burdonin medianäkyvyys ja menestys alkoi hiipua. Miehen musiikillinen ura on kuitenkin jatkunut näihin päiviin saakka vaihtelevalla menestyksellä. Rankasti aliarvostettu, hieno artisti! 

TOP10 kuuntelulistalleni eivät tänä vuonna mahtuneet seuraavat hienot artistit, jotka periaatteessa olisivat voineet päästä mukaan, koska nämäkin artistit olivat aika tiuhaan levylautasellani. Listaan nämä vain aakkosjärjestyksessä, koska näitä en halua enää astettaa ”paremmuusjärjestyksekseen”.

Argent, Doors, Family, Focus, Jeff Lynne’s ELO, Joy Division, Leevi and The Leavings, Maustetytöt, Melanie, New Order, Nick Mason’s Saucerful Of Secrets, Rare Bird, Renaissance, Tasavallan Presidentti,  The Who ja Wigwam.

Harri Huhtanen 2021 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s