This woman’s work: A tribute to Kate Bush (2018) -osa 1

En muista enkä usko, että Kate Bushin tuotantoa on koskaan aikaisemmin esitetty näin laajasti livenä Suomen TV:ssä. YLE teeman tarjoama Göteborgin sinfoniaorkesterin, rockbändin ja kahden upean naissolistin parituntinen konsertti on kaikkien aistien juhlaa!  Konsertissa esitellään otteita koko Katen tuotannosta alusta eli debyyttilevystä lähtien. Kate itsehän on  40-vuotisen uransa aikana keikkaillut vain kahdesti eli debyyttilevyn julkaisun jälkeen 1979 sekä poikansa painostuksesta Lontoossa vuonna  2014. Jostain syystä Kate ei halua keikkailla, vaikka kysyntä olisi valtavaa, sillä vuoden 2014 parikymmentä keikkaa myytiin loppuun alle aikayksikön.  Siksi on upeaa että Göteborgin sinfoniaorkesteri lopulta tarttui isoon haasteeseen ja päätti vuonna 2018 tehdä tällaisen tribuuttikonsertin. Oli myös erittäin hyvä ratkaisu ettei lavalle marssitettu isoa kasaa artisteja, vaan esityksestä tehtiin teatterimaisempi ja laulajina oli ainostaan kaksi huippusolistia, jotka molemmat olivat “lukeneet” Katensa äärimmäisen hyvin! Tässä konsertissa kuullaan monia hienoja versioista Katen sävellyksistä, joita ei ole käytännössä kuultu livenä vuoden 1979 jälkeen!   

Harri Huhtanen 2021         

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s