MAUSTETYTÖT -osa 12c

Maustetytöt Tuusulan striimikeikalla Pitkäperjantaina, 2.4.2021

Amerikassa oletetaan että jokainen kehuu itseään ja jopa suurentelee saavutuksiaan. Suomessa sen sijaan sellaista käyttäytymistä ei hyväksytä. Suomessa vaatimattomuus on hyve. Suomessa vaatimattomuuden vaade johtaa joskus jopa vähän huvittaviin tilanteisiin. Maustetytöt on uransa alusta lähtien panostanut erityisesti vaatimattomuuteen ja ilottomuuteen. Minulle ei ole täysin selvinnyt ovatko he luoneet ylivaatimattoman ja ilottoman tyylinsä huumorimielessä.  Ainakin Kaisan repliikit viittaavat siihen että osittain kyse on sarkastisesta huumorista. Eilisessä (2.4.2021) haastattelussa tämä Maustetyttöjen ominaispiirre tuli taas hienosti esille. Kun Kasper yritti tivata heiltä milloin he huomasivat olevansa supersuosittuja ja miten he palkitsivat itsensä silloin, niin Kaisa muistutti häntä että heidän mottonsa on “tästä on suunta vain alaspäin” ja kun Kasper totesi tähän että tuo on hyvä asenne, koska silloin ei ainakaan pety, niin siihen Kaisa heitti sarkastisesti: “niin mekin luulimme” .  Ja kun Kasper jatkoi tivaamistaan heidän menestyksestään niin silloin Anna totesi: “mehän olemme nykyään työttömiä”. Sitten kun Kasper kysyi miten paljon heidän levyjään on myyty totesi Kaisa “en minä sitä tiedä”, jolloin Kasper yllätti heidät sanomalla että “tiedän että niitä on myyty paljon” ja sen jälkeen hän meni verhon taakse ja toi sieltä molemmille kakkosalbumin myynnistä myönnetyt kultalevyt. Kumpikaan ei hymyillyt, mutta he olivat hieman hämillään eli ilmeisesti eivät tietäneet että nämä heille siinä tilanteessa annetaan.  Sitten Kasper jatkoi kysymällä miltä tuntuu olla nuorison idoleita, johon Kaisa totesi, etteivät he ole mitään nuorisoidoleita, vaan että heidän kuulijakuntansa on enimmäkseen 50-60 -vuotiaita. Moni varmaan ajatteli, että se oli vitsi, mutta minusta tuntuu että Kaisa saattoi puhua totta, sillä ensinnäkin he ovat menestyneet parhaiten vinyylimyynnillä ja totuushan on se, että kovin monella alle 50-vuotiaalla ei nykyään ole enää vinyylisoitinta. Kaisa saattaa olla oikeassa myös siksi että tammikuussa 2021 Suomen suurin ja kaunein rocklehti Soundi julkaisi tulokset vuoden 2020 lukijaäänestyksestään ja yllätys, yllätys, sen voitti Maustetytöt! Soundin lukijakuntahan on aika ”varttunutta”. Maustetytöt päihittivät digitaalisten latausten kuninkaat ja kuningattaret mennen tullen ja jos äänestäjissä olisi ollut huomattava osa noita digitaalisia ostajia niin tuskin Maustetytöt olisivat voittaneet Soundin äänestystä. Uskon että voitto tuli nimenomaan vinyylimynnin ansiosta. Nykyään heidän kakkosalbuminsa ei ole enää Suomen virallisella TOP50 listalla, koska sillä listalla painottuu voimakkaasti digitaalinen myynti ja striimaukset. Mielenkiinnolla odotan mitä tapahtuu Emma– gaalassa toukokuussa 2021. Maustetytöthän pudotettiin viime vuonna äänestyksestä pois, koska yksi valitsijaraadin jäsenistä oli nostanut niin suuren kohun Maustetyttöjen ykköslevyllä olleesta neekeri- sanasta. Nyt 2021 he ovat vihdoinkin ehdolla, mutta Behmin levyä on myyty enemmän kuin heidän eli voi olla että Maustetytöt joutuvat jälleen pettymään. Tai en tiedä pettyvätkö he kun kerran heidän mottonsa on “tästä on suunta vain alaspäin”. Kasperin haastatelussa heitettiin pitkään läppää heidän kotikuntansa Vaalan  vaakunasta. Kasper oli graafikkona jopa tehnyt neljä vaihtoehtoista luonnosta Vaalan vaakunasta. Kaisa kuitenkin sanoi, että hän pitää kovasti nykyisestä vaakunasta, koska siinä on nuoli joka osoittaa alaspäin.                 

Harri Huhtanen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s