LEEVI AND THE LEAVINGS: Matkamuistoja -kaikki singlet 1978-2003 (5CD + DVD) (2008) -osa 1

Leevi And The Leavings (LATL) -kuuntelijat voidaan jakaa seuraaviin ryhmiin:  (1) peruskuuntelijat, (2) perus-fanit ja (3) hardcore-fanit.  Ryhmäjako vaikuttaa voimakkaasti siihen miten paljon rahaa pitää  sijoittaa  LATL -tuotantoon. 

Peruskuuntelijalle varmaan riittää hyvin nämä kaksi levyä: Keskiviikko – 40 ensimmäistä hittiä (1997)  ja Torstai – 40 seuraavaa hittiä (2001). Näillä pääsee erittäin hyvin jyvälle LATL:n tuotannosta ja levyt saa hankittua alle 100 eurolla.

Perus-fanille eivät kuitenkaan riitä nämä kokoelmat, vaan hän haluaa kerätä kaikki 16 LATL-albumia. Tässä auttaa se että viime vuosina näitä on julkaistu uudestaan eli alle tuhannella eurolla saa kaikki 16 albumia kerättyä itselleen.  Tosin siihen on pakko lisätä Matkamuistoja -singleboksi (2008), joka on paras koskaan julkaistu LATL -singleboksi siksi että siinä on myös nuo harvinaisemmat kappaleet, joita ei ole julkaistu albumeilla. Kyseessä on CD-boksi, josta ei ole otettu uutta painosta, joten minäkin jouduin hankkimaan omani käytettyjen tavaroiden nettimyynnistä. Osa pyynnöistä oli aivan poskettomia. Kyseessähän ei ole mikään Rembrandtin alkuperäistyö,  vaan digitaaliset levyt joista voi painaa loputtomiin kopioita! Matkumuistoja-boksin hintaa tosin tällä hetkellä nostaa nimenomaa se ,ettei siitä ole vielä otettu uutta painosta. Boksi on kuitenkin sen verran hieno että luulisin Johanna levy-yhtiön tajuavan että kun boksin julkaisusta on kulunut jo yli 12 vuotta ja kun LATL on nykyään vielä suositumpi kuin vuonna 2008, niin ehkä kannattaisi ottaa boksista uusi painos. No, minun ei sitä tarvitse enää murehtia, koska Petra V  halusi myydä boksinsa järkevään hintaan minulle ja tämä hänen lähettämänsä boksi oli aivan uuden veroinen!  

Sitten vielä ne hardcore-fanit. Tässä ryhmässä ei tyydytä CD-ääniteisiin, vaan halutaan mm. kaikki alkuperäiset LATL -singlet (45 kpl) ja myös kaikki alkuperäiset albumit (16 kpl). Se onkin sitten jo vaikeampi rasti ja jos haluaa hardcore-tasolle, niin kannattaa varata hankintoja varten useampi tuhat euroa.  Minulle riittää tässä vaiheessa musiikki ja siksi singlejen osalta minulle “maali” on Matkamuistoja -boksi, jossa on koko bändin singletuotanto.   

Kiitokset hienosta Matkamuistoja -boksista Petra V:lle!                 

Harri Huhtanen 2021  

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s