Bob Dylanin keikat Newportin festivaaleilla 1963-65

Dylan osallistui vuosina 1963-65 Newportin festivaaleille. Viimeisellä esiintymiskerralla heinäkuussa1965 hän teki monien yllätykseksi ja kauhistukseksi pesäeron folk-liikkeeseen esittämällä folk-kappaleiden ohella sähköisesti ”raakaa” rockia!

Tänään illalla (22.5.21) ainakin miljoona suomalaista jännittää miten suomalainen rockyhtye Blind Channel sijoittuu Rotterdamissa  Euroviisujen loppukilpailussa. Tämän vuoksi monelta jää varmaan huomaamatta, miten hienon Bob Dylan -dokumentin YLE Teema näyttää tänään klo 20 alkaen. Kyseessä on Murray Lernerin alunperin jo vuonna 1967 valmistunut 35mm:n elokuva, joka tiettävästi näytettiin vuonna 1973 jossain helsinkiläisessä elokuvateatterissakin. Lisäksi elokuvasta on julkaistu muistaakseni 1980-luvulla VHS-kasetti sekä DVD:t vuosina 2005 ja 2007.  Elokuvan alkuperäinen nimi oli Festival ja se kuvastaa paremmin elokuvan kokonaissisältöä, koska elokuva ei pelkästään keskity Dylaniin vaan siinä kuvataan ylipäätään tapahtumia Newportin festivaaleilla 1963,1964 ja 1965.  Mukana dokumentissa on kymmeniä muitakin artisteja. Ajan myötä Dylanin rooli elokuvassa on kuitenkin voimakkaasti korostunut, koska monet elokuvan muista artisteista ovat joko kuolleet tai ainakin ura on päättynyt.  Niinpä Columbian vuonna 2007 julkaiseman elokuvan toisen DVD -version  nimeksi vaihdettiin Bob Dylan: The Other Side Of The Mirror  ja tämän version myös YLE Teema tänään lähettää. Jos ei tänään ehdi elokuvaa katsoa uusitaan se YLE Teemalla huomenna klo 16 ja lisäksi elokuva on katsottavissa YLE Areenassa vielä yli kuukauden ajan.

Harri Huhtanen 2021   

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s