Becoming Led Zeppelin (2021) -osa 1

Led Zeppelin viimeisellä (?) keikallaan Lontoossa vuonna 2007.

Led Zeppelinin tuotannon nykyinen “portinvartija”, legendaarinen kitaristi  Jimmy Page ei ole aikaisemmin suostunut tuottamaan virallista dokumenttia jo yli 40 vuotta sitten hajonneen bändin uskomattomasta tarinasta. Niinpä Zeppelinistä on vuosien varrella julkaistu varmaan yli kymmenkunta epävirallista dokumenttielokuvaa, joissa on hyödynnetty olemassa olevia äänitteitä ja kuvamateriaalia. Bändi ei kuitenkaan ole ollut mukana näissä projekteissa eikä ole antanut lupaansa niiden tekemiseen.  Mutta joitain vuosia sitten Page ja muutkin bändin jäsenet löysivät yhteistyökumppanin, jonka kykyihin ja näkemykseen he luottavat. Kyseessä on uuden sukupolven jo tässä vaiheessa ansioitunut elokuvantekijä Bernard MacMahon josta tarkemmin täällä:

https://en.wikipedia.org/wiki/Bernard_MacMahon_(filmmaker)

Eniten Page tiettävästi ihastui MacMahonin vuonna 2017 julkaisemaan American Epic -sarjaan jota tämä valmisteli peräti 10 vuotta. Sarja kertoo 1920- ja 1930-luvun amerikkalaisista musiikintekijöistä. Aiheesta tarkemmin täällä:

https://en.wikipedia.org/wiki/American_Epic_(film_series)

Uudesta Becoming Led Zeppelin -elokuvasta tiedotettiin näin:

Becoming Led Zeppelin on elokuva, jota kukaan ei uskonut olevan mahdollista tehdä. Yhtyeen rakettimainen nousu tähteyteen oli nopea ja käytännössä (virallisesti) dokumentoimaton. Tämä tarina voidaan nyt viimein kertoa intensiivisen, maailman ympäri johtaneen etsinnän ja sen aikana löydetyn visuaalisen ja auditiivisen materiaalin restauroinnin myötä.

Jo vuonna 2019 Page antoi aiheeseen liittyen tällaisen lausunnon:

Kun näin kaiken mitä Bernard oli tehnyt American Epic -nimisellä merkkiteoksella, tiesin hänen olevan pätevä kertomaan tarinamme.

Uusi elokuva on jo valmis. Se on tarkoitus esittää syyskuussa 2021 Venetsian filmifestivaaleilla:

https://www.nme.com/news/music/led-zeppelin-documentary-becoming-led-zeppelin-set-to-premiere-at-venice-film-festival-3009913

Harri Huhtanen 2021

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s