Zagrebin matka 17.-24.10.2019 -osa 7

Huom. alla olevan artikkelin hintatiedot ovat Suomen osalta vuoden 2021 tietoja, mutta Zagrebin osalta vuoden 2019 tietoja, joten on mahdollista että hinnat Zagrebissa ovat jonkin verran nousseet alla kuvatusta, mutta käsittääkseni mitään suurta muutosta paikallisissa hinnoissa ei ole tapahtunut.

Zagrebin Kuuluisan Tkalciceva -kadun varrella on kymmenittäin kahviloita, baareja ja ruokaravintoloita.

Zagrebin ravintolat, baarit ja kahvilat

Kroatia on  Suomen kokoinen maa, mutta silti maan pääkaupunki, Zagreb on huomattavasti edullisempi kuin Helsinki. Kroatia ei ole vielä päässyt siirtymään euroon, vaan maan rahayksikkönä on edelleen Kuna, jonka muuttaminen euroiksi vaatii matkaajalta vähän väliä taskulaskinta, koska summia on hieman vaikea pyöristää.  Kunan arvo ei ole tasaluku, vaan hankala 0,135 euroa. Kunan kurssi on tosin seurannut yllättävän hyvin euron liikkeitä viimeisen viiden vuoden aikana. Kaupungissa on kymmenittäin ruokaravintoloita ja pääsääntöisesti niissä tarjoiltava ruoka on hyvää ja joskus jopa erinomaista. Tosin varsinaisia Fine Dining -paikkoja emme viikon aikana kaupungilla huomanneet. Lisäksi perinteinen zagrebilainen ruoka on aika tuhtia ja monen mielestä epäterveellistä. Liha dominoi annoksia, mutta jos haluaa syödä kevyemmin niin löytyy kaupungista iso määrä italialaistyylisiä ravintoloita, joista saa hyviä salaatteja ja pasta-annoksia. Aasialaisia ravintoloita ei juurikaan näkynyt Zagrebissa, ainakin niitä vaikutti olevan paljon vähemmän kuin Helsingissä. Tavallisessa ruokaravintolassa ja erityisesti drinkkibaareissa olut on suomalaisittain lähes käsittämättömän halpaa. Kun iso tuoppi nykyään Helsingissä maksaa paikasta riippuen 9-10 euroa, niin Zagrebissa saa ravintoloissa ja kahviloissa parempia ja vahvempia oluita 1-2 eurolla!  Myös paikalliset viinit ovat ravintoloissa edullisia, mutta parin kokeilukerran jälkeen siirryimme takaisin turvallisiin ja tuttuihin ranskalaisviineihin, sillä kroatilainen viini ei maistunut kovin hyvältä. Koska ranskalaiset viinit ovat tuontitavaraa joutuu niistä pulittamaan jopa keskitason ravintolassa paljon enemmän kuin oluesta, tosin edelleen hinta on reilusti alle sen mitä viinistä joutuu maksamaan Suomessa. Kun suomalaisessa ravintolassa lasi (12cl) viiniä maksaa helposti 8-10 euroa (ainakin Helsingissä näin on), niin Zagrebissa vastaavantasoinen viini maksaa paikasta riippuen vain 3-5 euroa. Myös ruoka on ravintoloissa halvempaa kuin Suomessa. Tosin siinä hintaero ei ole yhtä iso. Härän sisäfilepihvi maksaa keskitason ravintolassa 15-20 euroa, kana-annokset 7-13 euroa, pizza 5-8 euroa ja niin edespäin. Kun kaksi henkilöä tilaa tyypillisessä, keskitason zagrebilaisravintolassa alkuruuat, pääruuat ja jälkiruuat kahveineen ja juomaksi pullon ranskalaista viiniä, niin laskun loppusumma on tyypillisesti 300-500 kunaa eli 40-70 euroa.   

Harri Huhtanen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s