Zagrebin matka 17.-24.10.2019 -osa 8

Zagrebin museot -osa 1

Zagrebin tekniikan museossa on oma osastonsa jossa esitellään maailmankuulun serbokroaatin, Nikola Teslan keksintöjä.

Miten monta museota Zagrebissa on?  Jos asiaa kysytään kaupungin turistikeskuksesta niin vastaus on: eniten maailmassa asukaslukuun suhteutettuna.  Mutta se ei nyt tietenkään ole totta. Sen sijaan totta on se, että Zagrebissa on enemmän museoita kuin Helsingissä. Tripadviser listaa niitä yli 50, mutta sekään ei pidä paikkaansa, koska osa Tripadviserin listaukseen mukaan päässeistä kohteista ei ole varsinaisia museoita. Sen sijaan eräällä toisella nettisivustolla esitetty arvio siitä, että Zagrebissa on yli 30 museota pitää todennäköisesti paikkansa. Näistäkin varmaan puolet on aika pieniä museoja eli merkittäviä, isoja museoita Zagrebissa on arvioni mukaan noin 15 kpl.

Viikon matkalla, josta 2 päivää on omistettu etäkohteille eli muille Kroatian kaupungeille, ei tietenkään ole mitään mahdollisuutta tutustua kaikkiin Zagrebin museoihin. Nyt kun matkastamme on kulunut kohta kaksi vuotta huomaan nettisivuja selaillessani että netissä listojen kärkeen nousevat aivan eri museot kuin ne, joissa kävimme. Netissä uudet ja lähimenneisyyttä dokumentoivat museot nousevat suosituslistojen kärkeen. Niissä emme käyneet, koska itse ajattelen että museon tärkein tarkoitus on dokumentoida kaukaisia asioita. Ymmärrän hyvin, että nykyajan hektisessä tapahtuma- ja uutisvirrassa ihmiset eivät välttämättä ole kiinnostuneita asioista, jotka ovat tapahtuneet yli 50 vuotta sitten, puhumaattakaan asioista jotka ovat tapahtuneet yli 5000 vuotta sitten!   Siksi listaan omat kohteeni vasta myöhemmin ja tähän linkitän nyt vain ne kohteet jotka ovat modernin turistin kärkisijoilla:

https://www.tripadvisor.com/Attractions-g294454-Activities-c49-Zagreb_Central_Croatia.html

Harri Huhtanen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s