ABBA: Voyage (2021) !

Kuka olisi uskonut että Abba julkaisee uuden studiolevyn lähes 40 vuotta niin sanotun ”taukonsa” jälkeen?! En minä ainakaan. Tosin Benny Andersson totesi tuoreessa haastattelussa, ettei ole koskaan sanonut Abban hajonneen tai lopettaneen, mutta kyllähän 40 vuoden ”tauko” on vähän paradoksaalinen jo terminä. Mutta tauko on nyt ohi, uudelta Voyager -albumilta on jo julkaistu muutama yksittäinen kappale ja koko albumi ilmestyy kauppoihin jo perjantaina 5.11.2021. Viimeiseen saakka bändi panttasi myös albumin kappalelistausta, mutta nyt se on siis viimeinkin paljastettu eli uusi Voyage -albumi sisältää seuraavat kappaleet:

Björn, Agneta, Frida ja Benny 2021

I Still Have Faith in You 5:09
When You Danced with Me 2:50
Little Things 3:08
Don’t Shut Me Down 3:56
Just a Notion 3:31
I Can Be That Woman 4:01
Keep an Eye on Dan 4:05
Bumble Bee 3:57
No  Doubt About It 2:56
Ode to Freedom 3:32

(Sinisellä fontilla merkityt kappaleet on jo julkaistu singleinä)

Uutta levyprojektia on suunniteltu pitkään ja hartaasti. Uuden levyn promootio alkoi jo elokuussa 2021 ja kun ennakkomyynti alkoi, tuli levytilauksia ensimmäisen vuorokauden aikana pelkästään Iso Britanniassa yli 40 000 ja tällä hetkellä niitä on tehty jo yli 100 000 mikä on näinä vähäisen levymyynnin aikoina todella iso lukema. Ennakkotilausten perusteella levy tullee menemään ainakin UK:ssa listakärkeen, mutta miten myynti sujuu USA:ssa, sitä onkin sitten jo vaikeampi ennustaa. Yleensähän Abba on ollut paljon suositumpi Aasiassa, Australiassa ja Euroopassa kuin USA:ssa.

Hiljattain antamassaan haastattelussa Benny Andersson vakuutti että tämä on heidän viimeinen levynsä ja että nyt bändin tarina on viimeinkin saanut päätöksensä. Bisnesmaailman lait tuntien en menisi takuuseen tuon lausunnon todenperäisyydestä. Ainoa mikä on varmaa on se, etteivät he voi enää pitää uutta 40 vuoden taukoa!

Harri Huhtanen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s