STEVE HACKETT jälleen keikalla Suomessa! – osa 4

Hackett on julkaissut tänä vuonna peräti kaksi studioalbumia, joista jälkimmäinen on tämä Surrender of Silence. Huomenna hesassa todennäköisesti kuulemme kaksi kappaletta tältä uudelta levyltä.

Steve Hackett lähti Genesiksestä vuonna 1977, mutta Genesis ei lähtenyt Hackettista! 1990-luvulla hän alkoi soittaa keikoillaan alkuaikojen Genesis-kappaleita, niitä joilla hän on ollut mukana eli klassista Genesistä vuosilta 1971-1976.  Vuosi vuodelta Hackettin Genesis-soihdunkantajan rooli on vain vahvistunut. Vaikka Hackett on tehnyt valtavasti  soololevyjä (vuosina 1975-2021), niin konserteissaan hän soittaa yhä enemmän varhaisvaiheen Genesis-kappaleita. Tämä ei johdu siitä, että ne olisivat myyneet hyvin tai olleet suuren yleisön suosikkeja, päinvastoin, Phil Collinsin vuosina 1978-1991 johtama Genesis menestyi kaupallisesti paljon paremmin kuin klassinen vuosien 1970-1977 Genesis.   Mutta Hackett soittaa bändinsä kanssa noita ikivanhoja biisejä, jotta kaikki kuulisivat miten hienoja ne ovat. Kylmä totuus on se, että alkuvaiheen Genesis-biisejä ei soiteta yleisillä radiokanavilla eli siksi Hackettin panos tässä tiedonvälityksessä on erittäin tärkeä.           

Harri Huhtanen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s