STEVE HACKETT jälleen keikalla Suomessa! – osa 5

Hackett ja solisti Nad Sylvan keikalla Tampereen Tullikamarilla 11.11.2021

Eilinen Tampereen keikka sujui hienosti. Itse en ollut paikalla mutta kaverini olivat ja laittoivat minulle viestejä ja kuvia. Ensimmäisessä setissä kuultiin viisi Hackettin soolotuotannon biisiä ja toisessa kokonaisuudessaan vuoden 1977 Genesis-livealbumi Seconds Out , joka on viimeinen Genesis-albumi jolla Hackett oli mukana. Seuraavana vuonna ilmestynyt …And The There Were Three…  tehtiin nimensä mukaisesti ilman Hackettia, joka oli siinä vaiheessa päättänyt siirtyä soolouralle.  Toki Genesis teki monta hienoa levyä vielä Hackettin lähdön jälkeenkin (mm. vuonna 1980 ilmestynyt Duke oli erinomainen), mutta tavallaan “klassinen” Genesis tuli tiensä päähän vuonna 1977 ja jotkut puritaanisemmat Genesis-fanit rajaavat klassisen Genesiksen tien päättyneen jo vuonna 1975, jolloin Peter Gabriel lähti bändistä.

Hackett on kuitenkin todennut olevansa ylpeä ajastaan (1971-77) Genesiksessä ja niin vahvasti nuo levyt ovat iskostuneet häneen, että hän jatkaa niiden esittämistä vielä sooloartistinakin. Asian bisnespuoli on siinä, että Genesis on maailmalla tunnetumpi kuin Hackett, jolloin keikkoja on helppo sopia ympäri maailmaa. Esimerkiksi Japanissa Hackett on tullut tunnetuksi Genesis Revisited – levyillään, joista jälkimmäistä (2013) on muistaakseni myyty yli 100 000 kappaletta, mikä näinä fyysisten levyjen hiipuvan myynnin aikana on kunnioitettava luku.  

(Kiitokset Akille ja Suonnalle Tampereen tiedoista!)

Text Harri Huhtanen 2021

Photo Suonna Kononen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s