STEVE HACKETT jälleen keikalla Suomessa! – osa 7

Kulttuuritalo, Helsinki 12.11.2021 -osa 2

Saksofonisti Rob Townsend ja kosketinsoittaja Roger King Kulttuuritalolla 12.11.21.

Konsertin rakenne oli samanlainen kuin keväällä 2019 eli ensimmäisessä setissä kuultiin pelkästään Hackettin soolotuotannon kappaleita ja jälkimmäinen setti oli taas omistettu klassisille Genesis-kappaleille.  Pieni yllätys oli kuitenkin se, että Hackett oli lyhentänyt omien kappaleidensa settiä. Kun toukokuussa 2019 ensimmäinen setti sisälsi seitsemän Hackettin soolotuotannon kappaletta, kuultiin niitä Kulttuuritalolla vain viisi. Lisäksi ilahduttavaa oli, että noista vuoden 2019 seitsemästä kappaleesta vain Every Day toistui.  

Keikan avasi Spectral Morningin (1979) majesteettinen Clocks – The Angel of Mons.  Sitten kuultiin uudelta loistavalta Surrender Of Silencelta (2021) Held in the Shadows ja The Devil’s Cathedral. Ensimmäisen setin päätti Voyage Of Acolyten (1975) hieno Shadow of the Hierophant.   

Kosketinsoittaja Roger King loihti laitteistaan hienon orkestraation jylhien ja mahtipontisten kappaleiden tueksi. Eräs tuttuni sanoi, että Tampereella soundi oli ollut liian kova. Volyymia oli tosiaan käytetty reippaasti, mutta Kultturitalon hyvä akustiikka vaimensi pahimmat jälkikaiut ja kappaleiden karaktäärin huomioiden volyymi ei ollut minusta ylimitoitettu. Todellisuudessa kuulin Held in the Shadowsin ja Devil’s Cathedralin konsertissa ensimmäistä kertaa ja tykästyin niihin heti kättelyssä kovasti eli uskon että nämä kaksi kappaletta tulevat säilymään Hackettin setissä pitkään, sen verran hienoja ne ovat!  

Text and photo: Harri Huhtanen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s