THE BEATLES: GET BACK -dokumenttielokuva 2021 ! – osa 2

Get Back, Part 1 -osa 1

Bootleggareilla on ollut jo pitkään hallussaan Beatlesien tammikuun 1969 sessioista tehtyjen ääninauhojen kopioita eli siksi on hienoa, että huomattava osa tästä materiaalista on nyt lopultakin julkaistu myös virallisesti.

Beatles oli aikanaan monessa asiassa edelläkävijä. Tavallaan tämä pioneerihenki toteutuu myös nyt postuumisti julkaistussa lähes 8 tunnin mittaisessa Get Back– dokumenttielokuvassa. En muista että minkään rockbändin sessioista olisi julkaistu yhtä perusteellista dokumenttia. Yleensä nämä dokumentit ovat 1-3 tunnin kestoisia, mutta Beatles rikkoi tässäkin ennätyksen! Ja voisi rikkoa sen moninkertaisesti sillä tähän Peter Jacksonin työstämään dokumenttiin on otettu mukaan vain noin kymmenesosa siitä filmimateriaalista joka on säilynyt.  Alkuperäinen sankari on nykyään jo 81-vuotias amerikkalainen ohjaaja Michael Lindsay-Hogg, joka kuvaajineen tallensi lähes 60 tuntia filmimateriaalia Beatlesien tammikuun 1969 historiallisista sessioista. Kukaan ei silloin vielä tiennyt että bändi hajoaisi jo seuraavana vuonna eikä koskaan enää soittaisi yhdessä. Kukaan ei myöskään voinut tietää että elokuvan huipennuksena nähtävä kattokonsertti oli vihonviimeinen kerta jolloin bändi esiintyi yhdessä. Surullista, mutta valitettavasti kaikkien tarinoiden pitää joskus päättyä ja tavallaan Beatlesien tarina päättyi komeasti, sillä tylsän stadionikonsertin sijaan he päätyivät tässäkin tekemään jotain sellaista mitä kukaan bändi ei ollut aikaisemmin tehnyt eli he soittivat live-keikkansa ilmoittamatta lontoolaisen toimistorakennuksen katolla! Elokuvassa näytetään miten kadullakulkijat pikkuhiljaa alkoivat ymmärtää, että musiikki ei tullutkaan mistään kaiuttimista, vaan kyseessä oli tosiaankin Beatlesien ensimmäinen ja samalla viimeinen konsertti vuoden 1966 jälkeen.        

Harri Huhtanen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s