BRUCE SPRINGSTEEN MYI MUSIIKKINSA OIKEUDET SONYLLE YLI 500 MILJOONALLA DOLLARILLA!

Kolmannen Koronavuoden aattona veteraaniartistit miettivät kuumeisesti eläketurvaansa. Korona vei keikat ja striimauspalvelut levymyyntitulot ja niinpä moni huippuartisti on päätynyt vuosina 2020-2021 myymään tuotantonsa oikeuksia pois kunhan joku niistä kunnon kauppahinnan maksaa. Aikaisemmin olen Winterludessa raportoinut Dylanin ja Neil Youngin ennätyskaupoista, mutta vanha kunnon Bruce peittosi nyt heidät molemmat, ainakin kauppasumman osalta.  On nimittäin raportoitu että hiljattain Sonyn kanssa tekemästään kaupasta Bruce kuittaisi jopa yli 500 miljoonaa dollaria!  Tällä hetkellä tämä on maailmanennätys lauluoikeuksien kaupoissa, mutta tuskin se ennätykseksi jää, sillä edelleen löytyy lukuisia huippuartisteja, jotka vasta pohtivat tuotantonsa myymistä.

Dylanin, Youngin ja Brucen kauppojen loppusummat eivät kuitenkaan ole kunnolla vertailukelpoisia, koska Dylanista ja Youngista poiketen Bruce luopui ilmeisesti kaikista vanhan tuotantonsa oikeuksista, hän myi jopa alkuperäiset masternauhansa! Young oli ehkä ovelin, sillä hänelle jäi vähän yli 50% oikeuksista, jolloin hänellä säilyi veto-oikeus nykyisen omistajan julkaisuihin. Myös Dylanin kaupan ulkopuolelle jäi tiettyjä rahantuottoisia oikeuksia. Ilmeisesti siis Bruce on ensimmäinen mega-artisti joka on kokonaan luopunut tuotantonsa oikeuksista. Näitä asioita on kuitenkin valtavan vaikea tarkkaan analysoida koska tässä vaiheessa mikään näistä sopimuksista ei ole julkinen ja lisäksi myös kauppasummat ovat vain anonyymien sisäpiiriläisten ilmoituksia. Bruce ja hänen toimistonsa eivät ole vahvistaneet tuota nyt ilmoitettua 500 miljoonan kauppasummaa. Toisaalta eivät he ole sitä kieltäneetkään ja sanotaanhan että vaikeneminen on myöntymisen merkki. Aiheesta tarkemmin täällä:       

Harri Huhtanen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s