Pink Floyd julkaisi  14 keikkataltiointia striimauspalveluissa! -osa 1

PF:n vuoden 1972 Tokion keikasta ilmestyi bootleg CD:eitä jo 1990-luvulla. Tässä yksi niistä.

Pink Floyd on nyt joulukuussa 2021  julkaissut vähin äänin peräti 14 vuosien 1970-72 keikkaa sekä striimauspalvelu Spotifyssä että Tidalissa! Asiasta ensimmäisenä taisi uutisoida englantilainen veteraanirocklehti NME. Tosin heidän linkkinsä johtivat ainoastaan Spotifyn palveluihin. Itse käytän Tidalia, jossa äänitteiden taso on yleensä parempi ja siksi on hienoa että nämä keikat ilmestyivät myös Tidaliin!  Tidalissa lukee että ne ovat MASTER -versioita, mutta en vielä tiedä eroavatko ne viime vuosina Youtubessa julkaistuista äänitteistä. Toivottavasti tässä kohtaa Tidalin master on nimensä veroinen, sillä osa youtubessa julkaistuista äänitteistä on selvästi yleisöäänitteitä eikä suinkaan miksauspöydästä otettuja ammattilaisäänitteitä. Jo ennen youtubea nämä keikkaäänitteet kiersivät vuosikymmeniä hardcore PF-harrastajien keskuudessa eli näiden äänitteiden historia on todella pitkä ja siksi on erittäin hienoa että PF nyt lopulta salli näiden julkaisun myös virallisesti. Julkaistaanko nämä myös fyysisinä LP- ja CD-levyinä jää nähtäväksi. Olettaisin että myös fyysisiä levyjä on tulossa markkinoille, koska bändihän on käytännössä lopettanut toimintansa jo vuonna 2004 eli heillä ei tässä tilanteessa ole muuta mahdollisuutta kuin turvautua arkistojulkaisuihin, jos haluavat edelleen olla markkinoilla mukana. Alla linkki NME:n aihetta käsittelevään artikkeliin:

(Kiitos Suonna Konoselle uutisvinkistä!)

Harri Huhtanen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s