UNOHDETUT LEVYT -osa 4

Barclay James Harvest: Early Morning Onwards  (1972)

Jokaisella suurella bändillä on signatuuri- kappaleensa eli sellainen laulu, joka tekee heistä kuolemattomia. Led Zeppelinillä se oli Stairway To Heaven  jota  yli 50 vuotta sen julkaisun jälkeenkin soitetaan ahkerasti jopa Suomen radiossa. King Crimsonilla se oli Epitaph jota ei tosin Suomen radiossa enää  kuule, mutta joka on vähintään yhtä hieno kuin Zeppelinin STH -kappale. Barley James Harvest (BJH) -bändi on aika tuntematon Suomessa enkä tiedä ovatko he koskaan edes esiintyneet Suomessa.  Siksi BJH:n signatuuri -kappale Mockingbird (1971)  lienee Suomessa aika tuntematon. Aikanaan eli 1970-luvulla BJH esiintyi Euroopassa isoilla festivaaleilla yhteensä sadoille tuhansille ihmisille eli he ainakin muistavat Mockingbirdin. Tuo kappale on BJH:lle yhtä tärkeä kuin Lynyrd Skynyrdille  Sweet Home Albama .

Early Morning Onwards (1972) vinyyli lienee myös aika tuntematon Suomessa. En tiedä onko siitä edes tehty CD-painosta. Minulla on tuo alkuperäinen vinyyli. Se on kokoelma sekä BJH:n suuria kappaleita että harvinaisempia julkaisuja vuosilta 1968-72. Nuo vuodet olivat musiikillisesti bändin huippuaikaa, tosin suurempi suosio tuli vasta 1970-luvun jälkipuolella, mutta niinhän nämä asiat ainakin 1970-luvulla menivät eli bändi julkaisi aluksi sarjan hienoja levyjä, mutta yleisö ymmärsi vasta 3-5 vuoden viiveellä miten hienoja ne olivat eli siksi BJH:n yleisösuosion huippu ajoittuu aikaan jolloin heidän huippulevyjensä ilmestymisestä oli kulunut jo useampi vuosi.    

Harri Huhtanen 2022      

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s