Neil Young versus Spotify -osa 2

Neil Young korottaa panoksia. Nyt hän on vihainen suoraan Spotifyn perustajaa, ruotsalaista Daniel Ekiä kohtaan.

On kulunut vasta alle kaksi viikkoa siitä kun Neil Youngin ja Spotifyn kärhämä alkoi. Nyt alkaa vaikuttaa siltä, että Young ei pelkästään halunnut vetää musiikkiaan pois Spotifystä ja unohtaa sen jälkeen asian, vaan nyt hän vaikuttaa ihan oikeasti käyneen taistoon maailman johtavinta striimausyhtiötä vastaan.  En jaksa uskoa että Young voittaisi tämän taistelun, mutta kovasti hän ainakin yrittää, sillä uusimmassa lausunnossaan medialle hän kannustaa kaikkia Spotifyn työntekijöitä ottamaan loparit Spotifysta. Youngin viesti medialle oli: “häipykää sieltä ennen kuin se paikka syö sielunne!”.   Tavallaan on hienoa, että Youngilla on vielä vanhoilla päivillään kapinahenkeä ja lausunnoissa tulta ja tappuraa. Ikävämpi asia on se, ettei maailma tai nuoriso toimi enää siten kuin 1960- ja 1970-luvun “kapinavuosina”.  Kännykkäkulttuuri ja sosiaalinen media on muuttanut kaiken peruuttomattomasti. Paradoksaalisesti vapaaehtoisesti tulojaan pienentänyt Young hyötyy tästä muutoksesta, niin kummalliselta kuin se kuulostaakin. Vaikka Young lähti Sportifystä, jäi hän moneen muuhun striimauspalveluun ja nyt kun hän on ollut näyttävästi maailman median otsikoissa ovat hänen musiikkinsa maailmanlaajuiset striimaukset todellisuudessa lisääntyneet! Joku voisi nyt kysyä onko Young vilpitön tässä kärhämässä. Minä uskon että on, sillä Young on sairastanut lapsena polion ja myöhemmin hänellä on todettu epilepsia ja diabetes. Näin ollen ymmärrän että jos maailman suurin striimauspalvelu päivästä toiseen pitää palvelussaan podcasteja, joissa jaetaan lääketieteellisen tiedon vastaista propagadaa niin se risoo Youngia suunnattomasti ja varmaan hän kuvitteli että Spotify lemppaa epätieteellisen Roganin ja pitää hänet, mutta koska toisin kävi niin tämä oli näköjään Youngille vain liekkeihin heitettyä bensaa. Ilmeisesti Young haluaa nyt kaataa koko Spotifyn koska uusimmassa lausunnossaan hän hyökkää suoraan Spotifyn perustajaa vastaan. En muista koska viimeksi maailmanluokan artisti olisi yhtä voimallisesti hyökännyt yksittäistä yhtiötä ja sen johtoa vastaan. Vaikka nuorempi artistikaarti ei ole reagoinut Youngin vetoomuksiin, niin sijoittajat ovat jo hermostuneet Youngin ulostuloista ja niinpä muutamassa viikossa Spotifyn osakkeen arvo on laskenut yli miljardi dollaria eli 25% kokonaisarvosta!           

Harri Huhtanen 2022                     

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s