Eppu Normaali Turun Logomossa 16.2.22 ! -osa 1

Eppu Normaali ja Iiro Rantala Turun Logomossa 16.2.22

Eput ovat sinnitelleet hyvin jatkuvasti muuttuvassa musiikkimaailmassa. Trendit tulevat ja menevät mutta Eput ovat ja pysyvät vuosikymmenestä toiseen.  Bändi ei ole tehnyt uutta musiikkia enää 15 vuoteen, mutta on silti edelleen valtavan suosittu Suomessa. Tämä perustuu siihen että Eppujen lähes kaikkia levyjä on myyty 50 000 -100 000 kappaletta ja kun studioalbumeja bändi on yli 40 vuotta kestäneellä urallaan julkaissut jo 14 niin on selvää että sadoilla tuhansilla suomalaisilla on lämpimiä muistoja bändistä ja  silloin harvoin kun he lähtevät kiertueelle on lipunmyynti taattu.  Niin oli asian laita myös keskiviikkona 16.2.2022 Turun Logomossa sillä lippuja oli myyty niin paljon kuin AVI:n asettamat Korona-rajoitukset sallivat. Koska Logomon ison konserttisalin katsomo on liikuteltava voidaan siitä tehdä pieni tai hyvin iso. Nyt käytössä oli kaikkein isoin versio, jolloin saatiin salin nousevaan osaan varattua riittävästi niitä tyhjiä paikkoja joita AVI vaatii. Etukatsomossa ei kuitenkaan ollut mitään turvavälejä, vaan liput oli myyty sinne ilman tyhjiä paikkoja. Olin onnistunut ostamaan itselleni eturivin paikan keskeltä eli näkyvyys ja kuuluvuus oli varsin hyvä.  Liput maksoivat alle 60e ja sillä rahalla sai melkoisen paketin!  Kaksi yli tunnin kestoista settiä ja yli 30 kappaletta koko eppujen pitkältä uralta. Yleisön ikäjakauma vaihteli ilahduttavasti eli paikalla ei ollut pelkästään keski-ikäisiä miehiä, vaan näin salissa ja käytävillä paljon pariskuntia sekä jopa nuorempaa väkeä, ei kuitenkaan sentään ”Instagram– nuoria”. Enemmänkin kuulijat olivat ”Facebook– ja Twitter-väkeä”, jos sitäkään. Voi olla että joukossa oli niitäkin jotka eivät edes ole mukana sosiaalisessa mediassa. Sellaisia jotka ostavat levyjä ja kuuntelevat niitä kotona eivätkä harrasta striimausta.  Voiko sellaisia ihmisiä vielä olla olemassa?  No, minä ainakin olen sellainen. Toivottavasti en ole ainoa. Jatkan kuitenkin valitsemallani tiellä ja niinpä ostin Logomon myyntipisteeltä kolme uudempaa Eppujen vinyylilevyä, joita en vielä omistanut. Eihän leopardikaan pääse eroon täplistään!

(jatkuu…)

text and photo: Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s