Eppu Normaali Turun Logomossa 16.2.22 ! -osa 4

Levymyynnissä Suomessa Eppu Normaali on ehdoton ykkönen. Him, Nightwish ja Rasmus ehkä ohittavat Eput kokonaismyynnissä, koska ovat myyneet niin hyvin ulkomailla, mutta jos tarkastellaan vain myyntiä Suomessa niin Eput ovat ykkösenä. Luvut Eppu-levyjen myynnistä Suomessa vaihtelevat eri arvioissa 1.5 -2 miljoonan myydyn levyn välillä.  Vaikka Eput eivät enää viime vuosina ole olleet kesäfestivaalien pääesiintyjiä on bändin levyjen myynti 2000-luvullakin jatkanut hyvässä mallissa. Striimauskulttuurista johtuen levymyyntimäärät eivät enää ole läheskään  samaa luokkaa kuin vaikkapa 1980-luvulla ennen nettiä ja striimiaikaa, mutta edelleen uusi Eppujen levy menee lähes poikkeuksetta listan ykköspaikalle.  

Logomossa 16.2.22 bändi esiintyi vapautuneesti ja hyväntuulisesti. Kaikki viittaa siihen että vuonna 2026 juhlitaan Eppujen 50-vuotista taivalta. Koska bändi on Tampereen kupeessa sijaitsevasta Ylöjärven pikkukunnasta kotoisin on se tähän saakka tehnyt megakeikkansa (2004 ja 2016) Tampereen 30 000 katsojaa vetävällä Ratinalla. Ehkäpä sitten 2026 on vihdoinkin vuorossa Helsingin Olympiastadion jonne mahtuu reilusti yli 40 000 katsojaa?  

Eppu Normaali on myös tunnettu siitä , ettei se suostunut lähtemään mukaan supersuosittuun Vain Elämää -ohjelmasarjaan. Syykin on selvä. Sinne olisi haluttu vain Martti, koska ohjelma keskittyy laulajiin eikä bändeihin. Martti ei ”pettänyt” bänditovereitaan vaan torjui rahakkaan tarjouksen.

Mitä Eput sitten soittivat Logomossa?  En kirjannut kappaleita ylös enkä edes tunnistanut niitä kaikkia. Luotin siihen että yli 1000 hengen yleisöstä joku laittaa settilistan Setlist FM -sivustolle. No, nyt kun keikasta on kulunut lähes viikko alkaa olla selvää, ettei kukaan Turun keikalla olleista lähetä settilistaa sinne. Onneksi sivustolla on edeltävän Mikkelin -keikan settilista ja minusta Turussa kuultiin lähes sama settilista. Yksi kappale tosin on sellainen jota ei varmaan soitettu Mikkelissä, koska Martti sanoi että tämä kappale kuullaan nyt debyyttinä Turussa. En valitettavasti saanut ylös kappaleen nimeä. Mutta pääpiirteisssään Turun setti oli siis sama kuin Mikkelissä ja sen näette alla olevasta linkistä:

Kolmen tunnin työrupeama on ohi!

https://www.setlist.fm/setlist/eppu-normaali/2022/konserttitalo-mikaeli-mikkeli-finland-438877ef.html

Text and photo: Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s