Rough and Rowdy Ways, World Wide Tour 2021-2024  -osa 6 

Jostain syystä tähän 2022 konsertti-ilmoitukseen on laitettu kuva Dylanista vuonna 1966. Tämä on tietysti aika hölmöä, mutta oletan että lipunostajat ymmärtävät että esiintyvä artisti on tosiasiassa jo yli 80-vuotias.

Nyt se on totta eli Dylan pääsi kuin pääsikin jatkamaan RARW-maailmankiertuetta USA:ssa. Avauskeikka oli torstaina 3.3.22 Phoenixissä, Arizonan osavaltiossa. Kuten olen aina sanonut ja kuten myös Dylan on sanonut niin jos haluatte tietää mitä Dylan ajattelee asioista lukekaa hänen laulujensa tekstejä ja katsokaa mitä kappaleita hän esittää. Dylan rakentaa sanomansa hyvin tarkkaan settiinsä. Siellä ei ole sattumanvaraisia lauluja, vaan yleensä setti muodostaa tarinan jonka Dylan haluaa kertoa.  Nyt kun hän vuoden 2022 avauskonsertissa esittää ensimmäistä kertaa RARW -albumin kappaleen Crossing The Rubicon niin se ei ole sattumaa, vaan selkeä kannanotto siihen mitä Ukrainassa tapahtuu juuri nyt. Putin ylitti oman “Rubiconinsa” torstaina 24.2.2022 ja se oli historiallinen tapahtuma, joka muutti kertaheitolla dramaattisesti Euroopan ja Venäjän suhteita.  Luulen että nuoremmille tämä Rubicon -asia voi olla kovin vieras, joten laitan tähän linkin, jonka avulla voitte tutkia mistä tässä on kysymys:

https://www.thoughtco.com/meaning-cross-the-rubicon-117548

RARW -albumi ilmestyi ensimmäisenä Korona-vuonna eli 2020. Ei Dylan eikä kukaan muukaan voinut silloin tietää että Crossing The Rubicon muuttuisikin lauluksi joka tavallaan ennusti tulevaisuutta!  

I crossed the Rubicon on the 14th day
Of the most dangerous month of the year
At the worst time, at the worst place

Päivämäärä on väärä eli Putin hyökkäsi 24.päivä, mutta koska Venäjän hyökkäys ei ole edennyt siten kuin Putin uskoi vaikuttavat muut säkeet oikeilta. Tiedän että nyt joku sanoo ,että Crossing The Rubicon on todellisuudessa laulu menetystä rakkaudesta ja niinhän se onkin, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa että laulun otsikko viittaa Caesariin, joka pohti onko oikein ylittää Italian Rubicon-joki ja lähteä valoittamaan Galliaa (nykyinen Ranska).   Caesar onnistui valloituksessaan, mutta myöhemmin hänen omat luottomiehensä murhasivat hänet.  Uskon että Dylan esitti nimenomaa tämän kappaleen debyyttinä Phoenixissä koska Ukrainassa tapahtuu mitä tapahtuu juuri nyt. Monet artistti puhuvat suoraan suunsa puhtaaksi konsertissa, mutta Dylanin tyyliin on aina kuulunut ilmaista sanomansa verhotusti omien laulujensa sanojen kautta. Phoenixin settilistassa oli muitakin lauluja, jotka minusta viittasivat Ukrainan sotaan , mutta jotta minua ei syytettäsi liian heppoisesta analyysistä ja perättömistä oletuksista niin jätän nämä muut kappaleet aiheeseen liittyen lukijoiden arvioitavaksi:

https://www.boblinks.com/030322s.html

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s