KUUNTELUVUOSI 2021 -osa 3

TOP10 kuuntelulistani vuodelle 2021 (jälkimmäinen osa)

6. THE BEATLES (9)

Maailman kaikkien aikojen suosituin ja paras pop/rockbändi The Beatles oli vahvasti esillä myös vuonna 2021, sillä lokakuussa heiltä ilmestyi uusi laajennettu ja remasteroitu painos bändin viimeiseksi jääneestä studioalbumista Let It Be. Vielä huikeampi arkistojulkaisu oli loppuvuodesta 2021 ilmestynyt Jacksonin Get Back -elokuva, joka oli koottu yli 55 tunnista videomateriaalia alkuvuoden 1969 Let It Be -äänityssessioista. Toistaiseksi tämä peräti 8 tunnin kestoinen elokuva on julkaistu vain Disney plus -kanavalla, mutta uskoisin että lähiaikoina elokuva julkaistaan myös DVD / Blu-Ray -levyillä.

7. ALLMAN BROTHERS (UUSI)

The Allman Brothers (TAB) oli hieno amerikkalainen  bändi, joka tavallaan loi käsitteen Southern Rock. ”Punaniska” -rokiksikin sitä on haukuttu. Toiminta-aikanaan (1969-2014) TAB oli erittäin suosittu ja arvostettu USA:ssa. Myös Euroopassa bändi noteerattiin, mutta jäi täällä ehkä vähemmälle huomiolle kuin kotimaassaan. Bändin uralla mahtuu suuria menestyksiä ja valtavia tragedioita. Suurin tragedioista oli bändin superlahjakkaan kitaristin Duane Allmanin kuolema jo bändin uran alkuaikoina vuonna 1971. Parhaat levynsä TAB teki 1960-luvun lopussa ja 1970-luvun alkupuolella. Bändi jatkoi toimintaansa jopa vuoteen 20214 saakka, muttei viimeisinä vuosikymmeninä päässyt enää samalle tasolle kuin uransa alkuvuosina.

8. LYNYRD SKYNYRD (UUSI)

Myös Lynyrd Skynyrd (LS) on erittäin suosittu Southern Rock -bändi. He aloittivat uransa jo vuonna 1964 ja bändin ura jatkuu edelleen! Tosin vuoden 1977 kamalan lento-onnettomuuden jälkeen bändi oli telakalla peräti 10 vuoden ajan.  Bändi menetti lento-onnettomuudessa johtohahmonsa, laulaja  Ronnie Van Zantin. Myös LS teki parhaat levynsä 1970-luvulla, sen jälkeen ilmestyneet levyt ovat olleet tasoltaan kovin vaihtelevia.  

9. BOB DYLAN (6)

Dylanin merkittävin julkaisu vuonna 2021 oli uusi Bootleg Series -sarjan boxi nimeltään The Bootleg Series Vol. 16: Springtime in New York 1980–1985 . Tarkemmat tiedot siitä löytyvät linkin avulla.

10. FAMILY (UUSI)

Alkuperäinen Family oli toiminnassa vuosina 1966-1973, jolloin he julkaisivat 7 hienoa, aivan liian vähälle huomiolle jäänyttä studioalbumia. 2000-luvulla on julkaistu mm. bändin varhaisia BBC-studioäänitteitä. Pienen, mutta sitäkin innokkaamman, fanikunnan ansiosta bändi palasi keikkalavoille vuonna 2013 ja teki satunnaisia keikkoja usempana vuonna, mutta alkuperäiseen suosioon he eivät enää nousseet, koska musiikkimaailma oli muuttunut niin paljon. Minä kuuntelin viime vuonna ahkerasti erityisesti Madfishin vuonna 2018 julkaisemaa hienoa Family At The BBC -boksia (7CD+DVD).    

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s