Kotimaiset artistit TOP10 -listallani -osa 3

Tammikuu 2013 – PEKKA POHJOLA

Vuonna 1977 useissa maissa julkaistu Keesojen Lehto lienee vuonna 2008 kuolleen säveltäjä Pekka Pohjolan tunnetuin albumi. Levy äänitettiin Englannissa ja Ruotsissa ja tuottajana toimi itse Mike Oldfield!  Mike arvosti Pekan lahjakkuutta niin paljon että palkkasi hänet kiertueyhtyeeseensä. Niinpä Pekan soittoa voi kuulla hänen omien levyjensä lisäksi myös Oldfieldin albumilla Exposed . Pekan musikaalisuus on suvun perintöä, sillä lukuisat hänen sukulaisensa olivat tai ovat muusikkoja ja säveltäjiä. Myös Pekka sai nuorena klassisen musiikin koulutusta, mutta päätti sitten kuitenkin 1970-luvulla siirtyä rockmusiikin pariin. Ura Wigwamissa tosin kesti vain neljä vuotta. Pekka erosi yhtyeestä koska hänen mielestään bändi alkoi muutua liian kaupalliseksi. Kuuluisimmillaan Pekka lienee ollut juuri 1970-luvulla, jolloin hänen soololevyjään julkaistiin myös ulkomailla. Valitettavasti Pekan melko epäkaupallinen tyyli aiheutti sen että vaikka arvostusta tuli kriitikoilta niin ostava yleisö ei pahemmin Pekkaa palkinnut.   

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2022     

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s