Rockin klassikkolevyt: Morrison Hotel (2021)

Kitaristi Robby Krieger ja rumpali John Densmore, Doorsien viimeiset edelleen elossa olevat jäsenet muistelevat uudessa doklumentissa Morrison Hotel- albumin syntyvaiheita ja mikä parasta eivät pelkästään muistele, vaan myös soittavat yhdessä!

YLE Areenasta voitte katsoa viime vuonna valmistuneen dokumentin Doorsien toiseksi viimeisen levyn, Morrison Hotel (1970) syntyvaiheista. Dokumentti on katsottu jo yli 20 000 kertaa!

https://areena.yle.fi/1-50972898

Dokumentin vuosina 1967-70 kuvattu alkuperäinen filmimateriaali oli kaikki minulle hyvin tuttua, mutta dokumentin pihvi onkin kitaristi Kriegerin ja rumpali Densmoren erittäin harvinainen UUSI yhteissessio, joka on tehty ilmeisesti vuonna 2021(?) vain tätä dokumenttia varten! Lisäksi bändin luottoäänittäjä Bruce Botnick on jälleen kerran mainio esitellessään alkuperäisten masternauhojen multitrackeja satojatuhansia maksaneilla hienoilla studiovehkeillä. Kun aikanaan bändin soittimet on äänitetty eri raidoille, mahdollistaisi se alkuperäisten albumien loputtoman muokkauksen, jos oikeudenhaltijat sen vain hyväksyisivät, mutta onneksi tätä bisnesmahdollisuutta ei ole vielä käytetty koko laajuudessaan.

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s