KATE BUSH: Running Up That Hill !

Ihmeiden aika ei ole ohi. Ainakin minulle ja tavallaan myös Kate Bushille itselleen hänen lausunnoistaan päätellen hänen uusi suosionsa – tilanteessa jossa hän ei ole vuosikausiin esiintynyt eikä julkaissut uusia levyjä – tuli suurena yllätyksenä. Kyse on tavallaan Queen– ilmiön toisinnosta. Englantilainen Queen yhtye ei ollut mitenkään suosittu Amerikassa ennen kuin eräässä suositussa amerikkalaisessa nuorisofilmissä esitettiin heidän musiikkiaan. Yhtäkkiä kaikki halusivat tietää mikä bändi sen Bohemian Rhapsodyn esitti ja sen myötä bändin vanhat levyt alkoivat myydä Amerikassa todella paljon. 

Kate Bush ei ollut aikaisemmin Amerikassa kovin tunnettu ja hänen levynsä ovat sijoittuneet siellä myyntilistoilla kovin vaatimattomasti. Paitsi nyt. Kate antoi luvan käyttää Netflixin uudessa Stranger Things -sarjassa  upean Hounds Of Love( 1985) -albuminsa hittikappaletta Running Up That Hill . Yleisön reaktio oli ennalta-arvaamaton ja voimakas, sillä toukokuussa 2022 kappale alkoi nousta ympäri maailmaa kaikilla listoissa kohti huippua! Se nousi maailman kuunnelluimmaksi kappaleeksi iTunesissa ja maailman toiseksi kuunnelluimmaksi kappaleeksi Spotifyssa.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/f2795b33-63e3-424b-8ad5-c06d09e5fd20

Taloudellisesti suurempi merkitys Katelle on kuitenkin sillä että kappale ja yllättävää kyllä myös Hounds Of Love -albumi palasi 37 vuoden tauon jälkeen fyysisille myyntilistoille, erityisesti Amerikassa ja Englannissa sijoitukset olivat komeita! Erään artikkelin mukaan tämä uusi menestys levynmyyntilistoilla olisi tuottannut Katelle touko-kesäkuun 2022 aikana jo yli 2 miljoonaa dollaria!

Nykyisin musiikin kierto on paljon nopeampaa kuin 1980-luvulla, joten voi olla että tämä Katen (joka ei siis esiinny eikä levytä eikä anna haastatteluja) uusi tuleminen jää vain hetkelliseksi. Toisaalta vaikka noste jäisikin lyhyeksi on tämä kuitenkin hieno todiste siitä väittämästäni että jos kappale on tarpeeksi hyvä niin vaikka se ei heti menestyisi löydetään se kuitenkin jossain vaiheessa ja menestys voi tulla myöhemminkin ja jossain tapauksissa näitä löytämisiä tapahtuu useita kertoja. Rock-sukupolvet ovat vaihtuneet 1950-luvun jälkeen jo monta kertaa. Ne, jotka ovat vasta nyt löytäneet Katen hienon taiteen eivät varmaan olleet syntyneetkään silloin kun Hounds Of Love julkaistiin.

Jos nyt joku kiinnostui tästä mestariteoksesta niin tarkempi selvitys levystä löytyy täältä:

Harri Huhtanen 2022             

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s