HASSISEN KONE LIVENÄ 2022 ! -osa 3

Keikkaa edeltävä päivä -osa 2

Ilosaaren edustalla on kaunis laguuni.

Länsikadulta matka jatkui Joensuun kauppatorille. Juhannus oli tehnyt tehtävänsä eli kadut ja tori näyttivät todella autioilta. Jatkoimme Länsisillan yli kuuluisaan Ilosaareen, joka sijaitsee Pielisjoen keskellä. Ilosaari on ollut Joensuun kulttuurielämän keskus jo yli 100 vuoden ajan. Vuonna 1954 sinne valmistui Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön (KKES) omistama Karjalantalo, jossa oli alusta saakka museotoimintaa, ravintola ja erilaisia juhlatilaisuuksia.  Karjalantalon huippuaikaa olikin 1950-, 1960- ja 1970-luvut. 1980-luvulla toiminta alkoi hiipua ja niinpä lopulta 2011 Joensuun Popmuusikot Ry. (JPRY) vuokrasi tilat itselleen. Tuolloin talo sai myös nykyisen Kerubi-nimensä. Toinen tärkeä juonne Ilosaaren historiassa on Ilosaarirock jota samainen JPRY oli järjestänyt ilosaaren pienellä esiintymislavalla vuodesta 1971 alkaen. Vuonna 1991 tosin Ilosaarirock oli jo kasvanut niin isoksi ettei se enää mahtunut Ilosaareen, vaan siirtyi kaupungin toiselle laidalla Laulurinteeseen, jossa oli merkittävästi enemmän tilaa.  

Nykyään Kerubissa on esiintymistila, yökerho ja ravintola. Päätimme ruokailla Kerubissa. Helle oli edelleen varsin painostava, joten valitsimme ulkoterassilta varjoisan pöydän. Aurinko paahtoi pilvettömältä taivaalta ja Pielisjoki virtasi vuolaana pienen saaren molemmin puolin. Ulkolava oli sillä hetkellä tyhjä, mutta Suonna totesi että siellä on edelleen kesäisin esiintyjiä. Ruoka oli hyvää baaritasoa. Ravintolasta poistuessa Suonna tapasi tuttuja ravintolan sisätiloissa ja esitteli meidät. Matka jatkui Ilosaaresta takaisin keskustaan, sillä kuuluisa Sointula oli vielä näkemättä ja kokematta…  

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s