HASSISEN KONE LIVENÄ 2022 ! -osa 4

Keikkaa edeltävä päivä -osa 3

Suonna esiintyy Sointulassa – ei kylläkään Juhannuksena 2022, vaan joitain vuosia aikaisemmin. Huomatkaa Kemalin piano kuvan oikeassa laidassa.

Kerubista oli vain lyhyt kävelymatka Joensuun kauppatorin lähellä Kirkkokadulla sijaitsevaan Sointulaan. Suonna kertoi että ennen Sointulaa Joensuussa oli legendaarinen taitelijakapakka Wanha Jokela, joka joutui joitain vuosia sitten lopettamaan. Jokelan omistaja jatkaa kuitenkin työtään Sointulassa ja niinpä osa Jokelan asiakaskunnastakin siirtyi sinne.  Yllätyin paikan pienuudesta. Ulkoterassilla oli vain muutama pöytä ja sisälläkin istamapaikkoja oli ehkä vain parikymmentä. Juhannus oli täälläkin tehnyt tehtävänsä eli sisällä oli korkeintaan kymmenkunta asiakasta. Sisustus poikkesi selkeästi perinteisen suomalaisen pubin sisustuksesta, sillä pääsalin  takaseinälle oli ripustettu useita moderneja tauluja ja sitten siellä oli myös aito piano, joka oli näin pienessä paikassa aika yllättävä näky. Tämä piano on ilmeisesti innoittanut Suonnaa, sillä hänen uudessa romaanissaan Tie päättyy meren rannalle (Karisto 2022)  pianolla on merkittävä rooli. Tosielämässä Sointulassa tätä pianoa soittaa edelleen joka keskiviikko azerbaidžanilainen Kemal Achourbekov josta on kirjoitettu kirjakin: https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/pianolla-yli-rajojen/  . Tällä vierailulla emme valitettavasti kuulleet Kemalin soittoa, mutta sen sijaan hyödynsimme paikan upeaa CD-jukeboxia, joka nykyisin on harvinainen näky pubeissa. Yleensähän pubeissa näytetään urheilua rasittavan isoilta screeneiltä ympäri salia ja se kyllä ruineeraa aidon kapakkatunnelman ellei sitten satu olemaan urheiluhullu, silloinhan asia on täysin päinvastoin.

Syötin ison määrän 2 euron kolikoita laitteeseen ja sitten aloimme Suonnan kanssa viihdyttää Sointulan harvalukuista Juhannusyleisöä. Oli hienoa todella pitkästä aikaa kuulla kapakassa Bob Dylania, Neil Youngia, Stevie Nicksiä, Hassisen Konetta ja monia muita hienoja artisteja!  Kymmenen pistettä ravintolan pitäjälle siitä että on onnistunut pitämään jukeboxinsa levyvalikoiman laadukkaana! Turussa on muistaakseni vain Whisky Barissa jukebox ja sen levyvalikoimat ovat vuosien saatossa muuttuneet entistä huonommiksi ellei sitten ole metallin ystävä, jolloin asia on jälleen täysin päinvastoin.

Yhden tuopin jälkeen oli aika jatkaa matkaa. Ulkoterassilla Suonna tapasi tuttuja ja ilmeni että pääpuheenaihe siellä oli kohta Kerubissa alkava Hassisen Koneen keikka. Yksi “terassiparlamentin” jäsenistä jopa kehui olleensa roudarina Hassisen Koneen Oulun keikalla 1980!             

Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s